Nou número dels Plecs d'història local, dedicat a l’impacte dels fenòmens meteorològics extrems

Nou número dels Plecs d'història local, dedicat a l’impacte dels fenòmens meteorològics extrems 11/02/2020

Es presenta el número 176 dels Plecs d’història local, suplement d’història local de la revista L’Avenç editat per l’IRMU i la CCEPC, amb el dossier “L’impacte dels fenòmens meteorològics extrems: gelades i nevades”, i coordinat en aquesta ocasió per M. Victoria Almuni Balada (presidenta del Centre d’Estudis Seniencs). El primer article del dossier correspon a “Les nevades i gelades «universals» del mes de març de 1796” i el seu autor és en Josep Santesmases (president de la CCEPC i del Centre d’Estudis del Gaià). El següent article porta com a títol “La gelada de 1956 al nord del País Valencià i sud de Catalunya” i està a càrrec de Joan Ferreres i Nos (doctor en història i vicepresident del Centre d’Estudis del Maestrat). El tercer article titulat “80 centímetres de neu van paralitzar tot un poble. La nevada de 1962 a Sant Andreu de Palomar” té com a autor a Pau Vinyes i Roig (vicepresident del Centre d’Estudis Ignasi Iglésias). L’últim article amb el títol “Les grans nevades i el seu impacte a Mallorca” està escrit per Miquel Grimalt Gelabert i Pere Antoni Segura Cortès (professors de l’equip CLIMARIS de la Universitat de les Illes Balears).

Per complementar el dossier, l’apartat de Patrimoni està dedicat al patrimoni a l’Observatori de l’Ebre, a càrrec de Juan José Curto, Maria Genescà-Sitjes i Mª José Blanca (equip de l’Observatori de l’Ebre, CSIC, Universitat Ramon Llull). Per últim, les seccions de les ressenyes i de tria de novetats donen un ampli panorama de les publicacions d’història local més recents.

Aquest número dels Plecs d’història local suplementa el número 465 de la revista L’Avenç.

Trobareu el text complet dels Plecs d'història local 176 adjunt a aquesta notícia. Recordeu que també es pot visualitzar a text complet tots els números anteriors, a la pàgina web de l’IRMU: http://www.irmu.org/projects/plecs i també a la web de RACO: https://www.raco.cat/index.php/Plecs.

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.