Nova edició de la jornada Finestres al Territori. VII Mostra de Revistes de Tarragona i Terres de l’Ebre. Collita 2019

Nova edició de la jornada Finestres al Territori. VII Mostra de Revistes de Tarragona i Terres de l’Ebre. Collita 2019 04/02/2020

El pròxim dimecres 12 de febrer, a les 19 h, la Biblioteca Pública de Tarragona acollirà una nova edició de les Finestres al Territori. VII Mostra de Revistes de Tarragona i Terres de l’Ebre. Collita 2019Aquesta activitat anual, organitzada per l’Institut Ramon Muntaner (IRMU) i per la Biblioteca Pública de Tarragona amb el suport del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, servirà per a presentar tres articles destacats de tres publicacions realitzades per diferents centres i instituts d’estudis locals i comarcals tant del Camp de Tarragona com de les Terres de l’Ebre. A través d’aquestes revistes s’obriran les finestres a un debat sobre la cultura i la recerca local i comarcal feta en aquests dos territoris. Els organitzadors recorden que són precisament aquestes publicacions les que recullen i permeten donar a conèixer el treball i les notícies culturals de l’àmbit més local que realitzen els centres d’estudis.

Així doncs, el pròxim dimecres, es presentaran un total de 3 revistes del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre, fent especial esment a un article concret de cada publicació, els quals són: "Els orígens medievals de Montferri i Puigtinyós en els extrems de Castellvell de la Marca (segles XI-XIII)" de La Resclosa 23, a càrrec d’Antoni Virgili del Centre d’Estudis del Gaià; “Vallclara i la renovació de la seva església parroquial a inicis del segle XIX” de l’Aplec de Treballs 37, a càrrec d’Anna Isabel Serra Masdeu del Centre d’Estudis de la Conca de Barberà; i, finalment, “La continuació de la recerca onomàstica després de la publicació de l'inventari”. Apunts a l’“Onomàstica de Vinebre”, de La Miscel·lània del CERE 29 a càrrec de Silvia Veà Vila del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre.

Cal recordar que totes aquestes publicacions es poden consultar a text complet a:  https://www.raco.cat/raco/.


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.