L’exposició “Espai i festa. La transformació festiva de l’espai urbà a les viles i barris de Barcelona”, al Fort Pienc

L’exposició “Espai i festa. La transformació festiva de l’espai urbà a les viles i barris de Barcelona”, al Fort Pienc 04/02/2020

L’exposició “Espai i festa. La transformació festiva de l’espai urbà a les viles i barris de Barcelona”, realitzada per la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, l’Institut Ramon Muntaner i els Grups de Recerca Local de Barcelona, continua la seva itinerància pels diferents barris de Barcelona, recalant en aquesta ocasió al barri del Fort Pienc.

La mostra, acollida per l’Arxiu Històric Fort Pienc, es podrà visitar a partir del dimecres 5 de febrer de 2020 al  Centre Cívic Ateneu Fort Pienc (Plaça Fort Pienc, 4), fins al divendres 28 de febrer de 2020.

Aquesta exposició és el resultat d’una acció de recerca entorn de la tradició festiva d’ornamentar l’espai urbà barceloní en motiu del bicentenari de la Festa Major de Gràcia, celebrat el 2017, i té com a objectiu donar a conèixer la vigència i realçar aquesta manifestació social i acció creativa, reconeixent la tasca dels qui van fer i encara la fan possible.

D’aquesta manera, ens ofereix una documentada i extensa panoràmica del que és i ha estat històricament, a les viles i als barris de la ciutat de Barcelona, el costum de guarnir les places i els carrers en motiu de festa. Amb un contingut eminentment visual, s’hi exposen una selecció d’imatges de guarnits festius provinents dels fons fotogràfics dels Grups de Recerca Local de la ciutat i de diversos fons privats, de la xarxa d’arxius de districte i de l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona.

Per a més informació: https://www.irmu.org/irmu/espaiifesta.


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.