La XVII Jornada d’Etnologia de les Terres de l’Ebre, dedicada a l’horta i el fruiterar

La XVII Jornada d’Etnologia de les Terres de l’Ebre, dedicada a l’horta i el fruiterar 18/12/2019

El proper 18 de gener de 2020 es durà a terme a la Biblioteca Municipal de l’Aldea la XVII Jornada d’Etnologia de les Terres de l’Ebre, organitzada pel Museu de les Terres de l’Ebre, l’Ajuntament de l’aldea, l’Institut Ramon Muntaner i el Departament de Cultura.

Aquesta dissetena edició de la jornada està dedicada a l’horta i el fruiterar a les Terres de l’Ebre, i té per objectiu difondre i reivindicar els coneixements, les pràctiques i les formes de vida tradicionals que han produït i que, en conjunt, han conformat bona part de la cultura i l’economia del territori.

La conferència marc, amb el títol “Canvis en els coneixements i les pràctiques hortícoles tradicionals a les Terres de l’Ebre”, a càrrec d’Àlex Farnós i Xavier Ribas, del Museu de les Terres de l’Ebre, donarà el tret de sortida de la jornada, que comptarà amb la presentació de cinc comunicacions, dedicades a qüestions com l’horta de l’aldea, el pas de l’horticultura a la fructicultura al sud de la Ribera d’Ebre, els oficis d’empeltador i d’esllemenador al Baix Ebre i el Montsià, la cuina de l’horta a les Terres de l’Ebre i la Colònia Agrícola San José de l’Aldea. La jornada es tancarà amb una visita guiada al Mas de Bernis de l’Aldea.

Tot i que es permet l’entrada lliure a la jornada, com a públic oient, la inscripció amb pagament dona dret als assistents al dinar, que té un preu de 18€, i que cal formalitzar per via telemàtica abans del 15 de gener a l’enllaç https://www.irmu.org/projects/etnologiate.

Al document adjunt a aquesta notícia trobareu el programa definitiu de la jornada.

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.