Roberto Olivan i Sol Picó analitzen la relació entre música i dansa a la jornada del Festival de Músiques en Terres de Cruïlla

Roberto Olivan i Sol Picó analitzen la relació entre música i dansa a la jornada del Festival de Músiques en Terres de Cruïlla 18/12/2019

Aquest passat dissabte 14 de desembre va tindre lloc a l’auditori del Centre Obrer de la Sénia la jornada “Música i Dansa en Terres de Cruïlla”, en el marc del VII Festival de Músiques en Terres de Cruïlla. Va obrir la jornada Roberto Oliván, coreògraf i ballarí tortosí de renom internacional que ens va explicar la seva experiència vital amb el moviment del cos, la música i la dansa i va fer una demostració de ball en directe.

Com en les anteriors edicions, el gruix de la jornada la va conformar una Roda d’Experiències, en la que es compartia amb el públic el procés creatiu a l’hora de crear espectacles, activitats artístiques, projectes culturals o festivals, de música i dansa. Així, Pep Vila, director de la banda de l’Agrupació Musical Senienca i Victòria Almuni, del Centre d’Estudis Seniencs, van explicar el procés de creació i resultats de l’espectacle “BanDansant”, presentat el passat mes de novembre  al festival, amb la ballarina Sònia Gómez. Rut Martínez, directora artística del Dansàneu -refundat el 2015 en l’actual Festival de Cultures del Pirineu-, va explicar la relació del festival amb el territori, les propostes dels artistes, la dansa tradicional i contemporània i la cultura d’arrel en general, mostrant alguns exemples d’obres de la darrera edició. Octavi Ruiz, director de la Banda de Música “la Lira Ampostina”, va parlar de la col·laboració d’aquesta banda amb l’esbart Sant Martí de Barcelona, alhora de crear l’espectacle “Contr@band@”, on es fusiona música de banda i dansa tradicional. Jordi Cloquell, mestre de ball i instruments tradicionals i cant improvisat mallorquí i director del centre de cultura mallorquina “Ca s’Artiller”, va fer reflexionar als assistents sobre les transformacions del ball tradicional de parella mallorquí, actualment desplaçat en part pel ball individual. Va tancar aquesta roda d’experiències la intervenció de la ballarina d’Alcoi, reconeguda internacionalment, Sol Picó, i el músic compositor de Rafelbunyol Jesús Salvador “Chapi”. Ells ens van donar unes pinzellades del treball conjunt per a la creació de l’espectacle “Animal de Séquia”, relectura de la cultura popular valenciana en clau contemporània, i ens van oferir una actuació en petit format. Properament es podrà visionar el contingut de la jornada al wordpress del festival i al web de l’IRMU.

El  Festival de Música en Terres de Cruïlla està organitzat pel Centre d’Estudis Seniencs,  l’Agrupació Musical Senienca, l’Institut Ramon Muntaner i l’Ajuntament de la Sénia. El festival compta amb el patrocini del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Obra Social Fundació La Caixa i la Diputació de Tarragona i amb la col·laboració de l’Ajuntament de La Sénia, del Campus Extens de la URV, del  Programa d’Acció Cultural RBIV de la Diputació de Tarragona i de Joventuts Unides, el Centre Obrer i la Casa de Andalucía de La Sénia.


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.