La XIV Trobada d’Entitats de Recerca Local i Comarcal del Maresme, dedicada a l’estiueig i els viatgers a la comarca

La XIV Trobada d’Entitats de Recerca Local i Comarcal del Maresme, dedicada a l’estiueig i els viatgers a la comarca 27/11/2019

El proper 9 de maig de 2020 es durà a terme la XIV Trobada d’Entitats de Recerca Local i Comarcal del Maresme. Organitzada per l’Arxiu Comarcal del Maresme, SSOM Santa Susanna. Orígens i Memòria, la CCEPC i l’Institut Ramon Muntaner, la catorzena edició d’aquesta trobada porta per títol “Estiueig i viatgers al Maresme” i se centrarà en l’estudi de l’estiueig i els viatgers al Maresme amb l’objectiu d’analitzar la incidència d’aquests dos fenòmens a la comarca i també posar-los en relació amb territoris propers de llarga tradició com per exemple la comarca de La Selva.

Les diferents aportacions ens permetran fer una radiografia de les característiques de l’estiueig: en quins moments de l’any es produïa, quins grups socials el practicaven, quina incidència social, cultural i econòmica tenia, quines eren les poblacions amb major tradició d’estiueig, quina vinculació podem fer amb el turisme de finals del s. XX i de l’actualitat, entre d’altres. Un altre dels objectius serà referenciar els viatgers que van visitar la comarca i  que ha quedat d’aquests visites (escrits, imatges, fotografies, documents...).

Tothom que vulgui participar en la trobada amb una proposta de comunicació té temps fins al 23 de març per enviar-ne el títol i un resum a l’adreça acmaresme.cultura@gencat.cat.

A l’arxiu adjunt a aquesta notícia trobareu la fitxa de participació a la trobada.

 

Fotografia: (ca) Caldes d'Estrac - https://www.europeana.eu/portal/record/2024907/photography_ProvidedCHO_Generalitat_de_Catalunya__Arxiu_Nacional_de_Catalunya_ANC_1_972_N_814.html. (ca) No identificat.

Descarrega document

Participaré amb documentacio familiar inèedita

azucena campofrio 28/11/2019 12:04

Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.