Els Tastets de Patrimoni compleixen deu anys

Els Tastets de Patrimoni compleixen deu anys 27/11/2019

El passat dissabte, 23 de novembre, es va dur a terme l’última sortida dels Tastets de Patrimoni, que va portar els assistents a conèixer els forns d’oli de ginebre de Riba-roja d’Ebre i el nucli antic d’Ascó. Amb aquesta sortida es compleixen deu anys dels Tastets de Patrimoni, un projecte de l’Institut Ramon Muntaner i la Biblioteca Pública de Tarragona que pretén conscienciar, sensibilitzar i redescobrir o fins i tot descobrir, als veïns d’un territori el patrimoni que tenen més prop de casa seva.

A tal efecte, des de 2009, cada any s’organitzen dos menús, un de tardor i l’altre de primavera, consistents en dues xerrades sobre el patrimoni de les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre i una sortida en què es mostren els elements patrimonials explicats a les conferències. Tant les xerrades com les sortides van a càrrec d’estudiosos dels centres d’estudis del territori corresponent.

D’aquesta manera, en aquests deu anys s’han dut a terme quaranta xerrades i vint sortides, que ens han donat a conèixer elements patrimonials del territori com ara el pavelló dels distingits de l’Institut Pere Mata de Reus, la catedral de Tortosa, el Convent de les Arts a Alcover, els búnquers de la Línia del Cinca a Batea, l’església de Santa Maria de Bell-lloc, a Santa Coloma de Queralt o les pintures rupestres d’Ulldecona.


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.