El número 175 dels Plecs d’història local inaugura una nova etapa d’aquest suplement de L’Avenç

El número 175 dels Plecs d’història local inaugura una nova etapa d’aquest suplement de L’Avenç 18/11/2019

El passat 13 de novembre es va celebrar al Museu d’Història de Catalunya l'acte Plecs d’història local, un referent imprescindible, que celebrava la publicació del número 175 dels Plecs d’història local, suplement d’història local de la revista L’Avenç editat per l’Institut Ramon Muntaner i la CCEPC des 2007.

Els Plecs d’història local, actualment, es la publicació periòdica de referència de la historiografia local, gràcies a la col·laboració d’un ampli i actiu consell assessor d’especialistes pluridisciplinaris amb una àmplia representació territorial, i amb el suport econòmic de les quatre diputacions catalanes, la Generalitat de Catalunya, la Fundació Mútua Catalana i la Fundació Josep Irla.

A partir d’aquest número 175 els Plecs d’història local comencen una nova etapa amb modificacions en el disseny i estructura de la publicació i una ampliació de les seves pàgines. Així doncs, aquest número, dedicat als professionals de l’obra pública i coordinat per l’historiador i arxiver David Moré, del Centre d’Estudis Tossencs, amplia fins a quatre els articles dedicats a la temàtica del dossier, en aquest cas a càrrec de Luis Arciniega (Universitat de València), Javier Pérez de Arévalo (Autoritat Portuària de Balears), Josep Formiga (Grup Vitraris de Vidreres) i Marc Martínez Comas (Centre d’Estudis Selvatans), que ens parlen de la recerca i la transferència sobre l’enginyeria de l’obra pública en l’àmbit local; els fars a les Illes Balears; els peons caminers a la província de Girona i el manteniment de la xarxa ferroviària a Caldes de Malavella, respectivament.

D’altra banda, es mantenen els espais de patrimoni, amb l’article “Els fars, patrimoni universal”, a càrrec de David Moré, de ressenyes i de novetats bibliogràfiques. La contraportada també es modifica, amb l’apartat “Taulell”, que en aquest número es dedica a la beca de recerca Terra d’Ateneus i que substitueix al noticiari que fins ara tancava el suplement.

Al document adjunt a aquesta notícia trobareu aquest nou número dels Plecs d'història local al complet. Recordeu que també podeu consultar la resta de números a text complet a RACO: www.raco.cat/index.php/Plecs.

 

Fotografia: L'equip del suplement, a l'acte Plecs d’història local, un referent imprescindible. FEDINES

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.