La primera meitat del segle XIX, analitzada a la II Jornada d’Historiografia Local

La primera meitat del segle XIX, analitzada a la II Jornada d’Historiografia Local 12/11/2019

Una setantena d’estudiosos es van aplegar el passat 9 de novembre de 2019 a l’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs per assistir a la II Jornada d’Historiografia Local, organitzada bianualment pel mateix IEI, la CCEPC i l’Institut Ramon Muntaner.

Amb el títol “Els orígens de l’època contemporània. Primera meitat del segle XIX”, els participants van poder assistir a un total de set ponències que van analitzar la contribució local i comarcal sobre aquest període fonamental per a entendre l’època contemporània. Els ponents van ser historiadors com Rafael Zurita (UA), Joana Maria Pujades (CED/UB), Joan Fuster-Sobrepere (UOC), Jordi Roca (UB), Enric Vicedo (UdL), Llorenç Ferrer (UB/CEB), Mercè Renom (UB/CECBLL) i Ramon Arnavat (URV/IEP), que van abordar temes els conflictes bèl·lics, les transformacions al camp, els poders locals i la revolució liberal, la protoindústria i el procés d’industrialització, el món del treball i també els corrents culturals i la circulació d’idees.

En la segona edició d’aquesta jornada, es va voler aprofitar la temàtica triada per retre homenatge a l’historiador Josep Fontana, que des de la seva pràctica sempre va defensar la importància de la historiografia local.

 

Fotografia: Institut Ramon Muntaner


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.