Ampliat el termini per presentar propostes de comunicacions al IV Simposi Internacional Focs festius de la Mediterrània

Ampliat el termini per presentar propostes de comunicacions al IV Simposi Internacional Focs festius de la Mediterrània 29/10/2019

L’1 de novembre és l’últim dia per enviar propostes de comunicacions al IV Simposi Internacional Focs Festius de la Mediterrània. Cal enviar-ne el títol i el resum a l’adreça simposifoc@irmu.org.

Sota el títol de “Les simbologies i els rituals al voltant del foc”, la quarta edició del Simposi, que es durà a terme els dies 22, 23 i 24 de novembre a Andorra la Vella, pretén analitzar el foc i la seva simbologia vinculada a rituals pagans, al calendari festiu cristià i a esdeveniments de la vida quotidiana. Per altra banda, i després d’haver passat uns anys de la declaració e la UNESCO, es vol radiografiar com incideixen aquests reconeixements en les diferents festivitats i si serveixen per consolidar i preservar el model de festa o si comporten problemàtiques que a priori no s’havien previst. També s’incidirà en el teixit associatiu que contribueix amb la seva pràctica a mantenir la tradició i la salvaguarda de les diferents festes del foc i que serveixen com a símbol d’identitat i de promoció econòmica i turística d’un determinat territori.

El Simposi, organitzat per la Societat Andorrana de Ciències, els Fallaires de les Valls d’Andorra, s’estructura al voltant dels tres àmbits de treball següents:

1) Salvaguarda i reconeixement de les festes del foc

2) Recerques realitzades en els darrers anys entorn a les festes de foc

3) Compartir la festa: presentació d’entitats, persones i publicacions

Us recordem que l’assistència al Simposi és gratuïta i lliure, però la inscripció prèvia a les jornades dona dret a rebre’n el dossier i a la participació en diferents àpats. D’aquesta manera, cal inscriure’s també a l'enllaç https://www.irmu.org/projects/simposiinternacional. La inscripció té un preu de 45€ (àpats de dissabte inclosos) i de 60€ en el cas que es vulgui rebre la publicació de les actes.

Al document adjunt a aquesta notícia trobareu la primera circular del Simposi, amb tota la informació necessària.

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.