El Museu d’Història de Catalunya acollirà l’acte de celebració del número 175 dels Plecs d’història local

El Museu d’Història de Catalunya acollirà l’acte de celebració del número 175 dels Plecs d’història local 22/10/2019

Aquest mes de novembre sortirà el número 175 dels Plecs d’història local, suplement d’història local de la revista L’Avenç, editat per la CCEPC i l’IRMU. A tal efecte, s’ha organitzat l’acte Plecs d’història local, un referent imprescindible, que es durà a terme el dimecres 13 de novembre de 2019 a dos quarts de set de la tarda al Museu d’Història de Catalunya.

Plecs d’història local es la publicació periòdica de referència de la historiografia local. Des del número 124 l’Institut Ramon Muntaner i la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla catalana són els responsables de la seva direcció i gestió. Ha comptat amb la col·laboració d’un ampli i actiu consell assessor d’especialistes pluridisciplinaris amb una àmplia representació territorial, i amb el suport econòmic de les quatre diputacions catalanes, la Generalitat de Catalunya, la Fundació Mútua Catalana i la Fundació Josep Irla. La implicació de tots ells i el balanç positiu d’aquests darrers anys ens anima a fer un pas endavant i a obrir, a partir del número 175, una nova etapa amb modificacions en el disseny i estructura de la publicació i una ampliació de les seves pàgines. És doncs un bon moment per parlar en aquest acte del que ha representat aquest període, de com enfoquem el futur i de debatre sobre la utilitat i la necessitat d’articular i difondre la història des dels àmbits locals.

L’acte comptarà amb les intervencions següents:

  • Plecs d’Història Local: Una mirada des de L’Avenç. Josep M. Muñoz (Dir. L’Avenç).
  • Tretze anys i 52 números de Plecs d’Història Local. Ramon Arnabat (URV, IEP, Dir. Plecs).
  • Un pas endavant, cap a una nova etapa. Josep Santesmases i Ollé (CCEPC, IRMU, Dir. Plecs)
  • Taula rodona: La necessitat de ser locals, també des de la història. Jesús Mestre (ex Dir. Plecs), Andreu Ginés (FEDINES, CCEPC), Sebastià Serra (UIB), Teresa Reyes (Diputació Barcelona), David Cao (UB, Patronat d’Estudis Osonencs). Moderació: M. Carme Jiménez (IRMU)

No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.