L’Institut d’Estudis Ilerdencs organitza un seminari de lectura de documents medievals i moderns a partir del projecte de digitalització del seu fons de pergamins

L’Institut d’Estudis Ilerdencs organitza un seminari de lectura de documents medievals i moderns a partir del projecte de digitalització del seu fons de pergamins 15/10/2019

L’any passat, l’Institut d’Estudis Ilerdencs va digitalitzar la seva col·lecció de pergamins, un fons que abraça cronològicament els segles XII al XVII. Gràcies a aquesta actuació, documents com ara testaments, donacions, privilegis reials, butlles,… poden ser consultats pels investigadors i els ciutadans que hi estiguin interessats accedint al repositori d’objectes digitals de l’IEI.

Amb l’objectiu d’acostar tota aquesta documentació digitalitzada al major nombre de persones possible que hi puguin estar interessades, el Servei del Patrimoni Bibliogràfic i Documental de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, en coordinació amb la Secció de Geografia i Història, ha organitzat un curs de lectura i interpretació de documents medievals i moderns, dedicat a la introducció en el coneixement de diferents tipus documentals, lletres i sistemes d’abreviació.

El curs començarà el 24 d’octubre, amb una jornada sobre aquest projecte de digitalització, que començarà a les onze del matí amb sengles xerrades a càrrec de Joan J. Busqueta, conseller de l’IEI, i de Manuel Joaquín Salamanca, professor de la Universidad Complutense de Madrid, que ens parlaran de la col·lecció de pergamins de l’IEI i d’arxius i usuaris en l’era digital, respectivament. El seminari de lectura de documents medievals i moderns, impartit per Joan J. Busqueta junt amb Núria Preixens i Guillem Roca, començarà a les cinc de la tarda el mateix 24 d’octubre i seguirà els dies 7 i 20 de novembre.

La inscripció al curs és gratuïta i oberta a tothom i es pot formalitzar a l’adreça difuint@diputaciolleida.cat.

Trobareu el programa complet de la jornada al document adjunt a aquesta notícia.

 

Fotografia: Gerard Romans Camps. Font: Flickr. CC BY-NC 2.0

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.