Aquest cap de setmana es durà a terme la II Jornada d’Historiografia Local, dedicada a la primera meitat del segle XIX,

Aquest cap de setmana es durà a terme la II Jornada d’Historiografia Local, dedicada a la primera meitat del segle XIX, 17/09/2019

El 9 de novembre de 2019 es durà a terme a l’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs la II Jornada d’Historiografia Local, organitzada bianualment pel mateix IEI, la CCEPC i l’Institut Ramon Muntaner.

Les jornades volen ser l’exposició d’un estat de la qüestió de l’aportació feta a la historiografia general des de la recerca local i comarcal. La segona edició durà per títol “Els orígens de l’època contemporània. Primera meitat del segle XIX” i s’organitzarà al voltant de set ponències que analitzaran la contribució local i comarcal sobre aquest període fonamental per a entendre l’època contemporània, i que aniran a càrrec d’historiadors com Rafael Zurita (UA), Joana Maria Pujades (CED/UB), Joan Fuster-Sobrepere (UOC), Jordi Roca (UB), Enric Vicedo (UdL), Llorenç Ferrer (UB/CEB), Mercè Renom (UB/CECBLL) i Ramon Arnavat (URV/IEP). Els temes a abordar seran els conflictes bèl·lics, les transformacions al camp, els poders locals i la revolució liberal, la protoindústria i el procés d’industrialització, el món del treball i també els corrents culturals i la circulació d’idees.

En la segona edició d’aquesta jornada, s’ha volgut aprofitar la temàtica triada per retre homenatge a l’historiador Josep Fontana, que des de la seva pràctica sempre va defensar la importància de la historiografia local.

Inscripció i dinar gratuïts, prèvia confirmació a ccepc@iec.cat Telf. 933248585 ext.131. Termini per a les inscripcions: 25 d’octubre de 2019.

Trobareu el programa complet de la jornada al document adjunt a aquesta notícia.

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.