Salomó acull fins a l’octubre l’exposició «Patrimoni oblidat, memòria literària»

Salomó acull fins a l’octubre l’exposició «Patrimoni oblidat, memòria literària» 17/09/2019

L’exposició «Patrimoni oblidat, memòria literària», impulsada per l’Institut Ramon Muntaner (IRMU) i la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana (CCEPC), en col·laboració de l’Ajuntament de Calella i del Museu Arxiu Municipal Josep Codina i Bagué, ja es pot visitar a Cal Cardenal de Salomó on restarà oberta fins al pròxim dia 6 d’octubre. 

La mostra relaciona elements del patrimoni material tangible que es troben abandonats, en estat ruïnós o desapareguts amb textos literaris que n’han fet referència al llarg dels anys, vinculant territori i literatura. L’objectiu de l’exposició, i de totes les activitats que s’hi generen al voltant, és situar la literatura com a matèria de coneixement, de recerca i de divulgació en el dia a dia dels centres d’estudis, en aquest cas parlant del ‘patrimoni oblidat’, alhora que es remarca la importància d’aquesta literatura en la configuració de la cultura, del país o països, estimulant, també, la creació de noves obres literàries.

`Patrimoni oblidat, memòria literària’ està dividida en cinc àmbits temàtics: ‘En lluita i diàleg amb el paisatge’, ‘El pes de la història’, ‘El clam silenciós de les pedres’, ‘La memòria de la vida social’ i ‘Les ruïnes com a símbol de la terra’. En total s’hi recullen 60 elements de patrimoni ‘oblidat’ d’arreu dels Països Catalans com ara de Barcelona, Xàtiva, Andorra, Ciutadella, Saidí, Girona, l’Alguer, l’Alguer, Tarragona, Aiguamúrcia, Vilaplana, Riudecanyes, Benissanet…, i els seus corresponents textos, de 56 autors, siguin clàssics, actuals o d’àmbit més local, com ara Eugeni d’Ors, Artur Bladé i Desumvila, Pere Gimferrer, Maria-Mercè Marçal... Tota la informació és fruit d’aportacions realitzades per membres de centres d’estudis i altres investigadors de la literatura. Les imatges procedeixen d’uns 50 arxius públics i particulars.

Més informació a: http://www.patrimonioblidat.cat/ 

 

EXPOSICIÓ: ‘“Patrimoni oblidat, memòria literària”

VISITES: Fins al 6 d’octubre de 2019

LLOC: Cal Cadernal c/ Josep Nin. Salomó

HORARI:  Obert a convenir els caps de setmana, trucant al tlf. 977629030


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.