1a Jornada d'Arxius i Associacionisme

1a Jornada d'Arxius i Associacionisme 10/09/2019

El proper 28 de setembre es durà a terme a l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat la 1a Jornada d'Arxius i Associacionisme, organitzada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, des de les Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme i la Direcció General de Patrimoni Cultural.

Aquesta jornada vol ser un punt de trobada entre arxius i entitats sense ànim de lucre que tenen fons documentals d’alt interès i desitgen millorar el tractament, conservació i difusió dels seus fons patrimonials.

 Les associacions de cultura popular, amb el pas del temps, generen un nombre important de documentació administrativa, i també de gestió del coneixement, que convé molt tenir-ne cura ja que esdevenen testimonis de la identitat de país. Els arxius de les entitats són tresors que cal mimar i divulgar amb estima tot aprofitant les eines i recursos que la tecnologia del present ofereix. És un riquíssim llegat que cal vetllar perquè sigui d’utilitat en el futur.

 En una primera part es presentarà el resultat de l’enquesta que es va realitzar el passat mes de febrer per tal de realitzar la diagnosi dels fons documentals de què disposen les entitats del país. En una segona, es realitzaran una sèrie de comunicacions amb una taula rodona que serviran per compartir experiències i bones pràctiques que afavoreixin la col·laboració en el tractament, la conservació i la difusió d’uns fons d’alt interès patrimonial pel país, en la qual hi participaran centres d’estudis com ara el Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró i l’Arxiu d’Història de Castellar.

Per a més informació: https://cultura.gencat.cat/ca/departament/estructura_i_adreces/organismes/dgcpt/05_documents_i_recursos/02_jornades_estudis_leg/02_recerca_proteccio/jornada-arxius/index.html.


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.