La II Jornada d’Historiografia Local girarà al voltant de la primera meitat del segle XIX

La II Jornada d’Historiografia Local girarà al voltant de la primera meitat del segle XIX 24/07/2019

El 9 de novembre de 2019 es durà a terme a l’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs la II Jornada d’Historiografia Local, organitzada bianualment pel mateix IEI, la CCEPC i l’Institut Ramon Muntaner.

Les jornades volen ser l’exposició d’un estat de la qüestió de l’aportació feta a la historiografia general des de la recerca local i comarcal. La segona edició durà per títol “Els orígens de l’època contemporània. Primera meitat del segle XIX” i s’organitzarà al voltant de set ponències que analitzaran la contribució local i comarcal sobre aquest període fonamental per a entendre l’època contemporània. Els temes a abordar seran els conflictes bèl·lics, les transformacions al camp, els poders locals i la revolució liberal, la protoindústria i el procés d’industrialització, el món del treball i també els corrents culturals i la circulació d’idees.

En la segona edició d’aquesta jornada, s’ha volgut aprofitar la temàtica triada per retre homenatge a l’historiador Josep Fontana, que des de la seva pràctica sempre va defensar la importància de la historiografia local.

Com en l’edició anterior, les aportacions a aquesta jornada es publicaran l’any que ve en la col·lecció “Historiografia local” de l’editorial Afers.

Per assistir a la jornada cal inscripció prèvia, gratuïta, al tel. 933248585 ext. 131 i/o a l’adreça electrònica ccepc@iec.cat.

Al document adjunt a aquesta notícia trobareu la primera circular de la jornada.

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.