La VIII Trobada de Centres d’Estudis del Camp de Tarragona, la Conca de Barberà i el Priorat, dedicada a les infraestructures viàries

La VIII Trobada de Centres d’Estudis del Camp de Tarragona, la Conca de Barberà i el Priorat, dedicada a les infraestructures viàries 23/07/2019

El 19 d’octubre de 2019 es durà a terme a la Casa de Cultura Blanca d’Anjou de l’Hospitalet de l’Infant la VIII Trobada de Centres d’Estudis del Camp de Tarragona, la Conca de Barberà i el Priorat, organitzada pel Departament de Cultura, l’Institut Ramon Muntaner, la CCEPC i el Centre d’Estudis de l’Hospitalet de l’Infant.

En aquesta ocasió, la trobada portarà per títol “Les infraestructures viàries: estructuració del territori, problemàtiques i incidència en les persones”, i tindrà com a objectiu analitzar les infraestructures viàries de la Conca de Barberà, el Priorat i el Camp de Tarragona partint de la recerca històrica per entendre el present però sobre tot per reflexionar i debatre sobre el futur. Els camins, les carreteres, el ferrocarril, els aeroports són on són per motius geogràfics, econòmics i polítics i també hi haurien de ser per atendre les necessitats de les persones que habiten aquest territori, però sempre és així? Quines dinàmiques generen en les poblacions, en els usuaris d’aquestes infraestructures?

Des dels centres d’estudis participants s’han impulsat diferents estudis entorn al tema que posats en comú en el marc d’aquesta trobada serviran per a fer una aproximació a la situació actual i les conclusions podrien constituir la base per al present però sobretot per al futur.

La trobada començarà amb la projecció del documental Desconnectats, de Toni Royo, Santi Valldepérez i Toni Balada, produït per Filmsnomades, per continuar amb la taula de presentacions de projectes dels centres d’estudis, de l’Institut Ramon Muntaner i de la CCEPC. L’activitat acabarà amb un dinar de germanor i una visita guiada a l’Hospitalet de l’Infant.

Per assistir a la jornada cal inscripció previa, gratuïta, a l’a/e merce@irmu.org o al tel. 977 40 17 57. En cas de quedar-se a dinar, caldrà fer un ingrés de 15 € al compte ES97 2100-0180- 8302-0027-7863, abans del dia 15 d’octubre.

 

Fotografia: Treballs de recobriment de la boca oest del túnel de l’Argentera. Circa 1890. Fons Companyia TBF. Cedida per l’APPFI.


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.