Novetats en la senyalització i els continguts museogràfics del castell de Miravet

Novetats en la senyalització i els continguts museogràfics del castell de Miravet 17/07/2019

“Quant temps fa que no veus el castell de Miravet?” és el lema de la nova campanya turística emmarcada del programa Patrimoni en Acció, una iniciativa conjunta de l'Obra Social ”la Caixa” i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, a través de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural, que té com a objectiu fomentar l'ús i el coneixement del patrimoni català a tot el territori.

La història del castell de Miravet es remunta a l’època ibera, amb un poblat sobre el qual, segles més tard, s’hi va construir una fortalesa àrab. Al segle XII, els templers van conquerir-la i la van transformar en un monestir-castell, que es va convertir en la seu provincial de l’orde. Al llarg dels segles XII i XIII, les diverses ampliacions del recinte van convertir la fortalesa primitiva en un conjunt arquitectònic que es considera un dels millors exemples d’arquitectura romànica de transició, religiosa i militar, de l’orde del Temple, a tot Occident. Amb la desaparició de l’orde del Temple al segle XIV, el castell va passar a mans de l’orde de l’Hospital, que l’anirien mantenint fins a la desamortització de Mendizábal al segle XIX.

Actualment, una nova senyalització i nous continguts museogràfics ens ajuden a entendre millor la vida quotidiana dels templers.

 

Fotografia: Rafael López-Monné / Agència Catalana de Patrimoni

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.