S’incorpora a Transcriu-me!! la col·lecció "Cartes rebudes per Joan Maragall"

S’incorpora a Transcriu-me!! la col·lecció "Cartes rebudes per Joan Maragall" 08/07/2019

L’Arxiu Joan Maragall ha afegit a la plataforma Transcriu-me!! la col·lecció “Cartes rebudes per Joan Maragall”. Es tracta de prop de 2.100 cartes, originals i còpies autògrafes o mecanoscrites, de més de 450 corresponsals, dins del període de 1880 a 1911. El contingut és molt divers: familiars, d'amics, de persones destacades de la cultura, polítics destacats i eclesiàstics influents.

Aquestes cartes es conserven a l’Arxiu Joan Maragall i les van recuperar la vídua, Clara Noble, i les filles grans, amb el propòsit d’incorporar-les a la primera edició de les obres completes que es van publicar a l’editorial Gustau Gili entre el 1912 i el 1918.

Transcriu-me!! és una proposta de col·laboració adreçada als investigadors i ciutadans en general, que vol millorar l’accés als continguts digitals que publica la Biblioteca de Catalunya. S’emmarca dins dels projectes anomenats de crowdsourcing, basats en la complicitat entre les institucions i la societat, i compta amb el suport del CBUC (Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya).


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.