Un projecte sobre la Guerra dels Segadors i un altre sobre el pas fronterer pirinenc durant la dictadura franquista guanyen les Beques de Recerca Francesc Eiximenis 2019

Un projecte sobre la Guerra dels Segadors i un altre sobre el pas fronterer pirinenc durant la dictadura franquista guanyen les Beques de Recerca Francesc Eiximenis 2019 03/07/2019

El jurat de les Beques de Recerca Francesc Eiximenis, convocades per l’Institut Ramon Muntaner amb el suport de la Diputació de Girona, ha acordat concedir les dues beques de recerca d’aquest 2019 als projectes:

- «La Guerra dels Segadors a la regió de Girona. De la crema de Santa Coloma de Farners (maig de 1640) al setge de la ciutat de Girona (estiu de 1653)», presentat per Xavier Solà Colomer.

- «El pas de la frontera pirinenca a les comarques gironines, 1955-1978: control policial, documentació de viatge i pas clandestí», presentat per Ariela House.

Les beques, que tenen com a objectiu fomentar l'estudi en Ciències Socials i Humanes i en Ciències Naturals en l’àmbit territorial gironí, estan dotades amb 4.500 euros cadascuna i disposen d’un any de termini per a la seva realització.

Com a complement a la convocatòria d’aquestes beques, la pròxima tardor, s’iniciarà el cicle de les «Converses Eiximenis». Organitzat per la Diputació de Girona, l’Institut de Patrimoni Cultural, la Biblioteca Pública de Girona, la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana i l’Institut Ramon Muntaner, aquest cicle servirà per a presentar els treballs ja enllestits que han sigut mereixedors de les beques concedides en convocatòries anteriors. Segons ha explicat la directora de l’IRMU, M. Carme Jiménez, «aquestes converses que realitzarem a partir d’enguany, serviran per difondre els treballs que s’han beneficiat de les beques i que analitzen temes, tant de l’àmbit humanístic com del camp de les ciències naturals, d’interès per a un millor coneixement de les comarques gironines, ja que es tracta de recerques inèdites fins a aquests moments».  


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.