Gelida acull l'exposició "Patrimoni oblidat, memòria literària"

Gelida acull l'exposició "Patrimoni oblidat, memòria literària" 19/06/2019

El proper dissabte 22 de juny, a dos quarts de vuit del vespre, Josep Santesmases durà a terme una visita guiada a l’exposició `Patrimoni oblidat, memòria literària’, impulsada per l’Institut Ramon Muntaner (IRMU) i la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana (CCEPC), amb la col·laboració dels Amics del Castell de Gelida. La mostra es podrà visitar a  l'Antic Vestíbul de la Casa de la Vila de Gelida fins al 30 de juny.

Pel que fa a l’exposició, relaciona elements del patrimoni material tangible que es troben abandonats, en estat ruïnós o desapareguts amb textos literaris que n’han fet referència al llarg dels anys, vinculant territori i literatura. L’objectiu de la mostra, i de totes les activitats que s’hi generen al voltant, és situar la literatura com a matèria de coneixement, de recerca i de divulgació en el dia a dia dels centres d’estudis, en aquest cas parlant del ‘patrimoni oblidat’, alhora que es remarca  la importància d’aquesta literatura en la configuració de la cultura, del país o països, estimulant, també, la creació de noves obres literàries.

`Patrimoni oblidat, memòria literària’ està dividida en cinc àmbits temàtics: ‘En lluita i diàleg amb el paisatge’, ‘El pes de la història’, ‘El clam silenciós de les pedres’, ‘La memòria de la vida social’ i ‘Les ruïnes com a símbol de la terra’. En total s’hi recullen 60 elements de patrimoni ‘oblidat’ d’arreu dels Països Catalans com ara de Barcelona, Xàtiva, Andorra, Ciutadella, Saidí, Girona, l’Alguer, l’Alguer, Tarragona, Aiguamúrcia, Vilaplana, Riudecanyes, Benissanet…, i els seus corresponents textos, de 56 autors, siguin clàssics, actuals o d’àmbit més local, com ara Eugeni d’Ors, Artur Bladé i Desumvila, Pere Gimferrer, Maria-Mercè Marçal... Tota la informació és fruit d’aportacions realitzades per membres de centres d’estudis i altres investigadors de la literatura. Les imatges procedeixen d’uns 50 arxius públics i particulars.

Més informació a: http://www.patrimonioblidat.cat/

 

EXPOSICIÓ: ‘“Patrimoni oblidat, memòria literària”

Visita guiada: Dissabte, 22 de juny. A les 19.30 hores.

VISITES: Fins al 30 de juny de 2019

LLOC: Antic Vestíbul de la Casa de la Vila de Gelida

HORARI: Dissabtes de 12 a 14 h i de 19 a 21 h i diumenge de 12 a 14 h


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.