La 9a. Mostra de Cinema Etnogràfic, dedicada a la pedra seca

La 9a. Mostra de Cinema Etnogràfic, dedicada a la pedra seca 18/06/2019

El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i les entitats de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial, entre les quals es troba l’Institut Ramon Muntaner, organitzen enguany la novena edició de la Mostra Internacional de cinema etnogràfic, que es durà a terme a diferents poblacions de tota Catalunya durant el segon semestre de 2019.

En aquesta ocasió, la temàtica triada per a la mostra serà el món de la pedra seca, en reconeixement a la inclusió d’aquesta tècnica en la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat (UNESCO).

Les activitats de la mostra en què hi col·labora l’Institut Ramon Muntaner són les següents:

  • Projeccions de documentals etnològics a Vila-rodona, amb la participació del Centre d’Estudis del Gaià. A un quart d’onze de la nit al Casal de Vilarodona:

Divendres 5 de juliol: La Vall del Francolí. L’alè del Camp, de Produccions Saurines, 2018. Co-direcció: Guillem Voltas, Elisenda Trilla i Jordina Arnau.

Divendres 12 de juliol: Un oblit històric, de Produccions Saurines, 2018. Co-direcció: Guillem Voltas, Elisenda Trilla.

Divendres 19 de juliol: Picant pedra, d’Antoni Martí, 2018. Restauració de barraques, de Núria Repiso (TN produccions), 2019.

  • Projeccions de documentals etnològics a la Torre de Tamúrcia, amb la participació de l’Associació Cultural la Terreta i el Centre d’Estudis Ribagorçans. S’hi projectaran els següents documentals:

Divendres 2 d’agost a partir de les sis de la tarda:

Pueblos fantasmas, de José María Cuesta Reial i Jean Jimenez, 2002.

Diari d’una transhumància, d’Antoni Martí, 1987.

Pastura basca, ahir i avui, produït per Productora Morgancrea per San Telmo Museoa, 2019.

Dissabte 3 d’agost, a partir de les cinc de la tarda:

Mostremp sobre Rodes

A peu pels camins del Cançoner, d’Artur Blasco (Fundació Artur Blasco).

  • IX Festival Internacional de Curtmetratges i Cinema Independent de Cerdanya (del 3 a l’11 d’agost), a Puigcerdà. Organitzat pel Grup de Recerca de Cerdanya i la Cerdanya Film Commission. El dijous, a dos quarts de sis de la tarda, al Museu Cerdà s’hi projectarà Els deixebles de Marcel Duchamp, de Josep Pérez, 2019.
  • Projeccions de documentals al Centre de Cultura Popular La Violeta de Gràcia, a les vuit del vespre. Organitzades pel Taller d’Història de Gràcia:

Dijous 12 de setembre: Desmadre democrático i El barri és una festa, de Josep Maria Contel, 1977 i 1978.

Dijous 19 de setembre: Reconstrucció de la cabana de Cacano, de la Fundació el Solà, 2004, i Barraques de pedra seca a Mont-roig del Camp, de Martí Rom, 2006.

Dijous 26 de setembre: L’última festa en llibertat, de Francisco Rojo, 1935

  • Projeccions de documentals a l’XI Col·loqui Internacional d’Estudis Transpirinencs. El divendres 4 d’octubre a les deu de la nit:

Pueblos fantasmas, de José María Cuesta Reial i Jean Jimenez, 2002.

Alt Pirineu: història sense futur, de Joan Salvat (30 minuts), 1988.

Pastura basca, ahir i avui, produït per Productora Morgancrea per San Telmo Museoa, 2019.

 

A més d’aquestes projeccions, també n’hi haurà d’altres a vint poblacions catalanes, organitzades pel Museu de la Mediterrània, el Museu Comarcal de Cervera, el Museu de la Pesca, l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, el Museu de la Pauma, el Museu d’Història – Espai del Metge i de la Salut Rural, l’Institut Català d’Antropologia, el Museu del Ter, el Centre d’Estudis Lacetans i l’Institut d’Estudis Penedesencs.

Trobareu el programa complet de la mostra al document adjunt a aquesta notícia.

 

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.