Obertes les inscripcions per a les Jornades Europees de Patrimoni 2019

Obertes les inscripcions per a les Jornades Europees de Patrimoni 2019 05/06/2019

Els dies 11, 12 i 13 d’octubre se celebraran les Jornades Europees de Patrimoni 2019, la manifestació cultural participativa més important d'Europa en relació al patrimoni. Una iniciativa conjunta del Consell d'Europa i la Comissió Europea i que a Catalunya compta amb la col·laboració de la Federació de Municipis Catalunya, de l’Associació Catalana de Municipis i de l’Institut Ramon Muntaner i en l’edició d’enguany incorpora com a nous col·laboradors, l’Associació Capital de la Cultura Catalana i Catalonia Sacra.

Els municipis i entitats que participin de la gran festa europea del patrimoni han de programar per a aquests dies (11, 12 i 13 d'octubre) les activitats que volen aportar a les Jornades Europees del Patrimoni. Cada municipi o entitat pot organitzar activitats de tipologia diversa: visites guiades, concursos fotogràfics, representacions teatrals, concerts, rutes i itineraris, etc.; o activitats amb major permanència relacionades amb el patrimoni com presentacions de publicacions, inauguracions d’exposicions, entre d’altres. Les activitats poden ser obertes o bé amb inscripció prèvia.

Els elements patrimonials (monuments, conjunts històrics i jaciments) objecte d’aquestes Jornades Europees de Patrimonis cal que estiguin reconeguts com a bé patrimonial en qualsevol dels catàlegs i/o inventaris oficials.

La iniciativa i l’organització de les activitats la poden assumir tant una institució pública com una entitat o associació privada.

Per poder participar en les JEP, cal complir les següents condicions:

  • Registrar-se mitjançat el formulari d’inscripció proporcionat a la web.
  • Organitzar activitats gratuïtes durant els dies de celebració de les Jornades.
  • Fer difusió de les respectives activitats fent ús de la imatge gràfica de les Jornades Europees del Patrimoni proporcionada per l’ACdPC.
  • Assumir la responsabilitat de l’organització i les despeses dels actes amb què participa en les Jornades. Es poden rebre ajuts d’entitats i associacions, de particulars o altres.
  • Facilitar les dades de visitants mitjançant els canals que l’organització de les JEP posarà a disposició dels participants.
  • Participar en l’avaluació de les Jornades un cop finalitzat l’esdeveniment.

La data límit d’inscripció per tal de poder garantir la difusió conjunta de totes les activitats amb l’antelació necessària, és el 21 de juliol de 2019.

 

Des de fa uns anys, l’Institut Ramon Muntaner és una de les entitats col·laboradores de les Jornades Europees de Patrimoni. Per tal de formalitzar la inscripció, els centres i entitats d’estudis cal que us poseu contacte amb el Carles Barrull (tel. 977 40 17 57 / a/e carles@irmu.org) per tal que us faciliti les claus d'accés al formulari de l'agenda web de les JEP 2019.

 

Per a més informació: http://patrimoni.gencat.cat/ca/jep2019/com-participar.


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.