Llibre Ebrenc Internacional - Estada d’alumnes internacionals a la Fira del Llibre Ebrenc

Llibre Ebrenc Internacional - Estada d’alumnes internacionals a la Fira del Llibre Ebrenc 21/05/2019

Entre el dia 29 de maig i el dia 2 de juny estudiants de diferents universitats internacionals participaran en un seminari pensat per apropar-los al coneixement de la llengua i la literatura catalanes que tindrà lloc a la seu de l’Institut Ramon Muntaner, en les diferents activitats que proposa la Fira del Llibre Ebrenc i en els espectacles de Litterarum Móra d’Ebre. A més a més, visitaran diferents espais de la Ribera d’Ebre i coneixeran el seu patrimoni literari “in situ”. Aquesta activitat és possible gràcies a la Fira del Llibre Ebrenc (Institut Ramon Muntaner, Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre i Ajuntament de Móra d’Ebre) i l’Institut Ramon Llull, i compta amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes i la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, els Serveis Territorials de Cultura de les Terres de l’Ebre, l’Associació Cultural la Riuada de Móra d’Ebre i l’Associació Cultural Artur Bladé i Desumvila de Benissanet. Amb el suport de l’Obra Social la Caixa.

Aquesta estada pretén, entre altres, que els alumnes puguin conèixer de primera mà la literatura i el patrimoni cultural ebrenc; projectes de llengua i literatura catalanes amb experts; autors i espectacles en llengua catalana; la nova convocatòria de la Beca Joan Veny i estudis de diversitat i estandardització lingüístiques. Així, el dia 29 de maig, els estudiants gaudiran d’un tast literari d’escriptors ebrencs: descobriran l’obra d’Artur Bladé i Desumvila de la mà de Xavier Vega (Llicenciat en filosofia i ciències de l’educació per la Universitat de Barcelona), podran conversar amb els escriptors Miquel Esteve i Andreu Carranza i coneixeran l’obra col·lectiva d’autors ebrencs Assassins de l’Ebre. Dijous 30, coneixeran projectes de recerca local com l’exposició Patrimoni Oblidat, memòria literària o Estiu literari al Maestrat i també s’ha programat una ruta històrica i literària a Miravet a càrrec dels guies especialitzats de l’empresa Terra Enllà. La proposta se centrarà en la literatura vinculada a la Batalla de l’Ebre i també posarà atenció a l’autor local Roc Llop.  El divendres 31 coneixeran els autors del Litterarum d’enguany, mentre que el dia 1 de juny participaran en la Jornada del Llibre Ebrenc 2019, entre moltes altres activitats.

La Fira del Llibre Ebrenc està organitzada per l'Institut Ramon Muntaner, l'Ajuntament de Móra d'Ebre i el Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre, amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, la Institució de les Lletres Catalanes i la Diputació de Tarragona.


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.