16a. Fira del Llibre Ebrenc i 12a. edició del Litterarum. Fira d'espectacles literaris

16a. Fira del Llibre Ebrenc i 12a. edició del Litterarum. Fira d'espectacles literaris 21/05/2019

La Fira del Llibre Ebrenc s'ha consolidat com a punt de trobada d'autors, llibreters, editors, lectors i públic en general al sud de Catalunya. El certamen, organitzat per l'Ajuntament de Móra d'Ebre, el Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre i l'Institut Ramon Muntaner, aglutina autors i autores de les comarques de l'Ebre i la seva àrea d'influència cultural i lingüística (el Priorat, el nord del País Valencià i el sud de l'Aragó).

En aquesta setzena edició, que es durà a terme del 30 de maig al 2 de juny, es manté la ubicació de la llibreria de la fira a la plaça de Dalt, en què s’hi trobaran més de 2.000 títols d’autors i temàtica ebrencs, així com dels escriptors que han inspirat els espectacles de Litterarum Móra d’Ebre i també publicacions de centres d’estudis i entitats culturals. La llibreria compta amb la col·laboració i implicació de les llibreries de referència al territori ebrenc: Bassa de Móra d'Ebre, Viladrich de Tortosa, Guaix d'Amposta i El Núvol de Móra la Nova, aquesta darrera la única especialitzada en públic infantil i juvenil que existeix a la província de Tarragona.

Al voltant de la llibreria, s'hi han programat tot d’activitats gratuïtes i obertes al públic de totes les edats, com taules rodones sobre temes com els reptes i oportunitats de la lectura en l’època dels dispositius mòbils adreçada especialment a les biblioteques escolars (dijous 30 de maig, a 18.30 h); el disseny de propostes literàries lúdiques que interpel·lin els infants, joves i les famílies adreçada especialment a les biblioteques públiques (divendres 31 de maig, a les 10.00 h); i l’anàlisi de dietaris i llibres de memòries com a eines per a conèixer i entendre el passat busca que el públic especialitzat i general s’interessi per aquest tema (dissabte 1 de juny, a les 12.00 h).

Durant els quatre dies de la fira també s'han programat presentacions d'una trentena d'autors de les Terres de l'Ebre. A la gran carpa-llibreria de la plaça de Dalt, s’hi habilitarà una zona per a la signatura de llibres. La literatura local també tindrà el seu protagonisme en el lliurament de premis de la quinzena edició de llibresebrencs.org, un concurs de relats curts a Internet per a jóvens ebrencs organitzat pel Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre.

Per últim, com a novetat d’enguany, la Fira del Llibre Ebrenc comptarà amb un cafè amb l'escriptora M. Carme Roca (guardonada amb el Premi Prudenci Bertrana per la novel·la 'El far', ambientada a la desembocadura de l'Ebre) i l'escriptor Jesús M. Tibau. Tots dos compartiran sobretaula amb quinze lectors que abans del 24 de maig es facin una foto amb la portada d'un llibre ebrenc i la comparteixin a l'instagram amb una referència al compte de @llibresebrencs. L'organització seleccionarà els autors de les millors imatges.

La 16a. Fira del Llibre Ebrenc coincideix també amb la 12a. edició de Litterarum. Fira d'espectacles Literaris, que en aquesta edició comptarà amb espectacles dedicats a autors com Joan Brossa, Teresa Pàmies o Pere Calders.

Per a més informació: https://www.litterarum.cat/fira-del-llibre


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.