Presentació a Palma del projecte europeu sobre la relació entre l’agricultura i la transformació del paisatge

Presentació a Palma del projecte europeu sobre la relació entre l’agricultura i la transformació del paisatge 14/05/2019

Us convidem el pròxim dia 16 de maig, al Saló d’Actes del Centre Cultural la Misericòrdia de Palma, a la jornada de presentació del projecte europeu «La cultura oral dels paisatges culturals agraris de l’Euroregió Pirineus-Mediterrània», liderat pel Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell Insular. Aquest projecte va ser seleccionat dins la convocatòria d’ajuts a projectes de cultura 2018 , atorgats per l’Euroregió Pirineus Mediterrània.

Aquest treball pretén documentar, posar en valor i donar a conèixer els elements immaterials lligats als processos de transformació paisatgística que han derivat dels canvis en l’agricultura i els processos productius. Així, el projecte pretén recuperar la memòria oral de les persones que han viscut de primera mà aquestes transformacions per a després divulgar-ne els resultats a través d’una exposició, d’un portal web i de diverses jornades tècniques.

La jornada d’aquest dijous és d’entrada lliure i s’iniciarà a les 17.30 hores amb la presentació del projecte i de les entitats que hi treballen a tres bandes com són la Unitat del Patrimoni Històricoindustrial de la Direcció Insular de Patrimoni del Consell de Mallorca, l’Institut Ramon Muntaner, de Catalunya, i Le Saloir-Rocaforrt d’Occitànica, de França.  Seguidament, tindran lloc les ponències del doctor Andreu Rams Puig-gròs, «Patrimoni immaterial, paisatge i memòria col·lectiva», i del doctor Vicenç M. Rosselló Verger, «El Pla de Sant Jordi i la seva transformació». Per a finalitzar, hi haurà un torn obert de preguntes, l’acte de cloenda i un refrigeri.

Trobareu més informació del projecte i el programa de la presentació al document adjunt a aquesta notícia.

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.