S’augmenta la presència de revistes de centres d’estudis en l’actualització de 2018 de CARHUS+

S’augmenta la presència de revistes de centres d’estudis en l’actualització de 2018 de CARHUS+ 24/04/2019

CARHUS Plus+ és un sistema de classificació de revistes científiques dels àmbits de les Ciències Socials i Humanitats que es publiquen a nivell local, nacional i internacional. Aquest projecte, desenvolupat per l’AGAUR a proposta de la Direcció General de Recerca, té la finalitat de contribuir a l’avaluació de la recerca que es duu a terme en el sistema científic català amb la màxima objectivitat.

L'edició 2018 de CARHUS PLUS es va presentar de manera definitiva el passat 20 de març i s'hi inclouen un total de 23 revistes editades pels centres d'estudis, incorporades a RACO a través de l'IRMU o que han rebut suport de l'IRMU. D’aquesta manera, en aquesta actualització de CARHUS+ s’han incorporat 4 revistes més de centres d’estudis, totes amb qualificació D:

- Podall, del Centre d’Estudis de la Conca de Barberà

-L’Aiguadolç, de l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta

- Ponències, del Centre d’Estudis de Granollers

- Dovella, del Centre d’Estudis del Bages

D’aquesta manera, en els últims vuit anys s’ha duplicat la presència de revistes de centres d’estudis, passant de les 11 capçaleres presents en l’edició de 2010 de CARHUS+ fins a les 23 actuals.

Des de la seva creació, l'Institut Ramon Muntaner ha apostat per millorar la difusió de les revistes dels centres d'estudis, per la qual cosa s'ha implicat en aquesta qüestió penjant a text complet aquestes publicacions a RACO, assessorant els centres a l'hora de millorar la qualitat editorial de les seves revistes i presentant un document d'al·legacions al mateix AGAUR per tal d'augmentar el número de revistes de centres d'estudis al registre CARHUS PLUS.

Aquesta acció, com veiem, està donant els seus resultats, però preveiem ampliar-la a curt i mitjà termini per tal d’augmentar encara més la presència de revistes de centres d’estudis en les següents actualitzacions de CARHUS+.


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.