Es publiquen les actes de la I Jornada sobre historiografia local, dedicada a la 2a. República

Es publiquen les actes de la I Jornada sobre historiografia local, dedicada a la 2a. República 24/04/2019

El 18 de novembre de 2017, la ciutat de Lleida va acollir la I Jornada sobre historiografia local, organitzada per la CCEPC, l’Institut Ramon Muntaner i l’Institut d’Estudis Ilerdencs amb l’objectiu d’exposar un estat de la qüestió de l’aportació feta des de la recerca local i comarcal a la historiografia general dedicada a la Segona República. Aquesta primera edició de la jornada, realitzada a Lleida, enceta una nou cicle de jornades que cada any mostraran i posaran en valor la immensa producció de la historiografia local i comarcal a l’àmbit dels territoris de parla catalana.

Editorial Afers, junt amb l’Institut Ramon Muntaner i la CCEPC, acaba d’editar la publicació La Segona República: Balanç historiogràfic des dels estudis locals, coordinada per Ramon Arnabat, Òscar Jané i Carles Santacana, que enceta la col·lecció “Historiografia Local”. Aquest volum recull les aportacions a aquesta jornada, en què es tracten diversos àmbits de la Segona República des dels estudis locals (els corrents polítics, el poder local, les dones, la premsa local, transmissió i moviment d’idees, cultura, associacionisme, ensenyament i conflictivitat social) de la mà d’historiadors com Arnau Company, Meritxell Ferré, Josep M. Figueres, Antonio Calzado, Enric Pujol, Xavier Ferré, Cèlia Cañellas i Manel López.

Per a més informació i adquisicions: http://editorialafers.cat/botiga/ca/historiografia-local/455-la-segona-republica-balanc-historiografic-des-dels-estudis-locals-9788416260683.html.


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.