Els Tastets de Patrimoni Primavera 2019 recalen a Batea

Els Tastets de Patrimoni Primavera 2019 recalen a Batea 10/04/2019

La població terraltenca de Batea serà el centre d’interès de l’edició de primavera dels Tastets de Patrimoni d’enguany, organitzats per l’Institut Ramon Muntaner i la Biblioteca Pública de Tarragona. Aquesta activitat pretén conscienciar, sensibilitzar i redescobrir o fins i tot descobrir, als veïns d’un territori el patrimoni que tenen més prop de casa seva.

La primera de les conferències dels Tastets de Primavera tindrà lloc el dimecres 24 d’abril, a la biblioteca tarragonina, a les set de la tarda, es titula: "La recuperació del Castell d’Algars a Batea (Terra Alta)" i anirà a càrrec de Pere Rams i Mercè Griñó. Els ponents faran un repàs dels processos de restauració i posada en valor d’un dels pocs exemples constructius de l’Orde del Temple al sud de Catalunya.

La segona conferència del cicle serà el dijous 22 de maig, també a les set de la tarda i a la biblioteca de Tarragona. En aquest cas el Josep Maria Pérez i David Tormo parlaran de la línia del Cinca: les fortificacions de la Generalitat de Catalunya al front d’Aragó.

La darrera activitat dels Tastets de Primavera serà una sortida cultural, el dia 8 de juny, a Batea, per conèixer in situ i ubicar part dels fets explicats pels ponents, que en seran també els guies de la jornada.

La participació en les dues conferències és oberta a tothom. La sortida necessita inscripció prèvia a la Biblioteca Pública de Tarragona (bptarragona.cultura@gencat.cat).

Trobareu el programa d'aquesta edició dels Tastets a l’enllaç http://bibliotecatarragona.gencat.cat/ca/actualitat/detalls/noticia/TastetsDePatrimoni.


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.