El patrimoni cultural i immaterial del Maresme, a la XIII Trobada d’Entitats de Recerca Local de la comarca

El patrimoni cultural i immaterial del Maresme, a la XIII Trobada d’Entitats de Recerca Local de la comarca 02/04/2019

Ja està disponible el programa de la XIII Trobada d’Entitats de Recerca Local i Comarcal del Maresme, organitzada pels centres d’estudis del Maresme, l’Arxiu Comarcal del Maresme, el Museu Arxiu de Cabrils, el Col·lectiu El Bou i la Mula l’Institut Ramon Muntaner i la CCEPC, i que, sota el títol “El patrimoni cultural immaterial. El batec de la gent del Maresme”, se celebrarà a Cabrils el 27 d’abril de 2019.

Al llarg de la trobada es presentaran una vintena de comunicacions al voltant del patrimoni cultural immaterial del Maresme, que analitzaran elements com la tradició de les garlandes de Nadal a Sant Cebrià, l’ofici de vidrier, els gegants de Dosrius, les catifes de flors, les enramades de Canet de Mar i de Vilassar de Mar o el ball de morratxes de Malgrat, entre d’altres.

La trobada es complementarà a la tarda amb una mostra d’elements del patrimoni immaterial i festiu de Cabrils, com els tocs de campana, el ball de gegants, el cant coral, la llegenda de la cova de les bruixes de Montcabrer i una trobada solidària de grups de percussió. A més, durant la jornada es podran visitar una mostra de diorames de l’Associació Pessebrista Santa Creu de Cabrils i exposicions sobre el Corpus, el bestiari festiu i el treball de les puntaires del Maresme.

Trobareu el programa complet de la jornada, junt amb un resum de les comunicacions, a l’enllaç http://xac.gencat.cat/ca/llista_arxius_comarcals/maresme/detall/XIII-TROBADA-DENTITATS-DE-RECERCA-LOCAL-I-COMARCAL-DEL-MARESME.


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.