Nou número dels Plecs d'història local, dedicat a l’aprofitament de l’aigua a l’edat mitjana

Nou número dels Plecs d'història local, dedicat a l’aprofitament de l’aigua a l’edat mitjana 02/04/2019

Amb el dossier “Els camins de l’aigua a la Mediterrània medieval” es presenta el número 173 dels Plecs d'història local, suplement d'història local de la revista "L'Avenç" editat per l'IRMU i la CCEPC, coordinat en aquesta ocasió per Manel Pastor (doctor en història medieval per la Universitat de València). El primer article del dossier es dedica al rec d’Elna, va signat per Joan Lluís Mas Pastor (president de Terra dels Avis) i va seguit d’un text a càrrec de Pau Viciano, de la Universitat de Valècia, amb el títol “Les hortes valencianes a l’edat mitjana: la séquia comuna d’Ènova”. L’autora de l’últim dels tres articles del dossier és Helena Kirchner, de la Universitat Autònoma de Barcelona, amb l’estudi “Migració i irrigació a les illes orientals d’al-Àndalus”.

Per complementar el dossier, l’apartat de Patrimoni es dedica al rec Comtal, a càrrec de Manel Martín Pascual i Jaume Seda i Mariné, del Centre d’Estudis Ignasi Iglésias de Sant Andreu de Palomar. Per últim, les seccions de ressenyes i de tria de novetats donen un ampli panorama de les publicacions d’història local més recents. Aquest número dels Plecs d'història local suplementa el número 456 de la revista L'Avenç.

Trobareu el pdf complet dels Plecs d'història local 173, a més de tots els números anteriors, a http://www.irmu.org/projects/plecs


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.