Inauguració de l’exposició Espai i festa. La transformació festiva de l’espai urbà a les viles i barris de Barcelona”

Inauguració de l’exposició Espai i festa. La transformació festiva de l’espai urbà a les viles i barris de Barcelona” 18/03/2019

El passat 12 de març es va presentar a la Fundació Festa Major de Gràcia l’exposició “Espai i festa. La transformació festiva de l’espai urbà a les viles i barris de Barcelona”, duta a terme per la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, l’Institut Ramon Muntaner i els Grups de Recerca Local de Barcelona. L’acte va anar a càrrec d’Àngels Blasco, directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural i presidenta de l’Institut Ramon Muntaner; Josep Santesmases, president de la CCEPC; Josep Mañà, comissari de la mostra, i Carla Carbonell, presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia.

Aquesta exposició és el resultat d’una acció de recerca entorn de la tradició festiva d’ornamentar l’espai urbà barceloní en motiu del bicentenari de la Festa Major de Gràcia, celebrat el 2017. D’aquesta manera, ens ofereix una documentada i extensa panoràmica del que és i ha estat històricament, a les viles i als barris de la ciutat de Barcelona, el costum de guarnir les places i els carrers en motiu de festa. Amb un contingut eminentment visual, s’hi exposen una selecció d’imatges de guarnits festius provinents dels fons fotogràfics dels Grups de Recerca Local de la ciutat i de diversos fons privats, de la xarxa d’arxius de districte i de l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona.

La mostra es podrà visitar a la Fundació Festa Major de Gràcia del 25 de febrer al 29 de març de 2019 i està previst que itineri per diferents espais dels barris de Barcelona.

Per a més informació: https://www.irmu.org/irmu/espaiifesta

 

Fotografia: Ens de l'Associacionisme Cultural Català.


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.