Es crea el nou Centre d'Estudis de Santa Maria de Vallclara

Es crea el nou Centre d'Estudis de Santa Maria de Vallclara 11/03/2019

El passat 1 de febrer de 2019 es va presentar a Cabassers (el Priorat) una nova entitat d'estudis locals, el Centre d'Estudis de Santa Maria de Vallclara. Aquest nou centre d'estudis té com a objectiu l'estudi de la zona geogràfica i històrica formada pels municipis de la conca del riu Montsant de la Bisbal de Falset, Cabassers, la Figuera, el Lloar, Margalef i la Vilella Baixa, que configuraren un domini eclesiàstic sota la titularitat del Bisbe de Tortosa, Baró de Cabassers.

Una de les principals missions que es marca el Centre d’Estudis de Santa Maria de Vallclara és la catalogació i la digitalització d'arxius públics i privats, a més de la transcripció i l'estudi de la documentació destacada sobre el territori abans esmentat i, si s'escau, la publicació dels treballs confegits amb la informació recollida, com a fruit de la investigació desenvolupada.

Des d’aquest mes de març, el Centre d’Estudis de Santa Maria de Vallclara ja té una fitxa pròpia a la base de dades de la web de l’Institut Ramon Muntaner. Podeu consultar-la al web de l'IRMU al següent enllaç: http://www.irmu.org/centers/center/331.

 

Fotografia: Vista de la Vilella Baixa i de part de la vall del riu Montsant. Autora: Àngela Llop. CC BY-SA 2.0. Font: Flickr.


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.