L’Associació per a la Salvaguarda del Patrimoni Historicocultural de l'Alguer, nou centre d’estudis a la web de l’Institut Ramon Muntaner

L’Associació per a la Salvaguarda del Patrimoni Historicocultural de l'Alguer, nou centre d’estudis a la web de l’Institut Ramon Muntaner 05/03/2019

L’Associació per a la Salvaguarda del Patrimoni Historicocultural de l'Alguer s’ha incorporat recentment a la base de dades de centres d’estudis locals i comarcals dels territoris de parla catalana de la web de l’Institut Ramon Muntaner.

Aquesta entitat, nascuda el 1988, comença a treballar sobretot en el camp lingüístic a partir dels anys noranta, amb els cursos de llengua com un dels bucs insígnia de l’Associació. Un exemple en són les classes d’alguerès (des del 1998 fins al 2008) en les escoles mitjanes estatals amb ‘professors d’alguerès volontaris’ que treballaven al costat de professors titulars en les hores extracurriculars i cursos de reciclatge per mestres i professors, per a fomentar l’ús de la llengua i per a aprofundir els coneixements sobre la cultura local. Una altra de les activitats destacades de l’entitat també va ser la Coral Francesc Manunta que des del 1993 al 2012 va cantar en una de les dues misses en alguerès que s’oficiaven a l’Alguer. A més, l’Associació també organitza seminaris de literatura popular, tallers de lectura/escriptura i actes públics. Entre els tallers destaca el de teatre llegit, pensat per a involucrar ciutadans corrents de l’Alguer en el treball de recuperació lingüïstica, ciutadans que actuen com a actors no professionals en peces teatrals escrites i dirigides per Guido Sari. D’aquest taller va néixer el Teatre de Veus que va presentar al públic unes quantes comèdies en català de l’Alguer.

L’Associació per a la Salvaguarda del Patrimoni Historicocultural de l'Alguer és la segona entitat algueresa, després de l’Obra Cultural de l’Alguer, registrada a la web de l’IRMU. Des de l’Institut Ramon Muntaner apostem perquè la representació dels estudis locals es faci efectiva en tots els territoris de parla catalana, així que ens felicitem d’aquesta nova incorporació, que ampliarà la presència de l’Institut Ramon Muntaner a l’Alguer.

Trobareu més informació de l’Associació per a la Salvaguarda del Patrimoni Historicocultural de l'Alguer i les dades de contacte a la seva fitxa a la web de l’IRMU: https://www.irmu.org/centers/center/359.

 

Fotografia: Vista de la façana litoral de l’Alguer. Autor: Leonardo d’Amico. CC BY-NC-D 2.0. Font: Flickr.


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.