Paisatge / kW. Seminari sobre els significats i valors dels paisatges de l’energia hidroelèctrica

Paisatge / kW. Seminari sobre els significats i valors dels paisatges de l’energia hidroelèctrica 04/03/2019

Els propers dies 21, 22 i 23 de març se celebrarà a Tremp el Seminari Paisatge / Kw. Significats i valors dels paisatges de l’energia hidroelèctrica, organitzada pel centre d’estudis Pirineus Watt, l’Observatori del Paisatge i l’IDAPA.

Per als Pirineus, l’energia hidroelèctrica ha suposat la major transformació socioeconòmica dels darrers cent anys i ha deixat una extraordinària empremta en el paisatge. D’aquesta manera, els Pirineus són l’escenari d’aquest seminari, que vol debatre quines són les noves imatges i significats que ens transmeten els paisatges dels territoris productors d’energia hidràulica, com estan derivant avui cap a un accelerat procés de patrimonialització, o com es converteixen en un element clau de dinamització territorial. No solament pel valor industrial de l’obra d’enginyeria, sinó també per tractar-se d’elements que són protagonistes, dominants, d’un paisatge –l’energètic- que a poc a poc emergeix com un nou paisatge de referència a casa nostra.

El seminari, doncs, s’estructura al voltant de quatre blocs, dedicats a la construcció del paisatge hidroelèctric; els pantans, paisatge i ordenació del territori; paisatge hidroelèctric i activitat econòmica i paisatge hidroelèctric i paisatge cultural, en què hi intervindran especialistes com Arcadi Castilló (IDAPA), Sergi Saladié (URV) I Eva Perisé (Museu Hidroelèctric de Capdella), entre d’altres. L’activitat es tancarà amb una visita guiada i recorregut pels paisatges hidroelèctrics de la Vall Fosca.

El preu de la inscripció al seminari és de 20€ per a estudiants i persones inscrites a l’atur i de 40€ per al públic general, tot i que hi ha dues sessions obertes en què l’entrada és lliure. Per a inscripcions i més informació: inscripcions@catpaisatge.cat.

 

Trobareu el programa del seminari a l’arxiu adjunt a aquesta notícia.

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.