Campanya de micromecenatge per al projecte “Arbres en Peu de Vida”, que vol conscienciar sobre l’espoli d’oliveres centenàries a les Terres de Cruïlla

Campanya de micromecenatge per al projecte “Arbres en Peu de Vida”, que vol conscienciar sobre l’espoli d’oliveres centenàries a les Terres de Cruïlla 04/03/2019

Des de fa uns anys, a les Terres de Cruïlla s’està produint un espoli de les oliveres centenàries que conformen el paisatge característic d’aquestes comarques al sud de Catalunya i nord del País Valencià. Aquestes oliveres monumentals, amb centenars d’anys d’història, s’arrenquen del seu hàbitat i les traslladen per replantar-les amb finalitats decoratives.

Conscients d’aquest espoli, la plataforma Salvem lo Montsià i el centre d’estudis Gräellsia han engegat el projecte "Arbres en Peu de Vida", amb l'objectiu de conscienciar la societat de la necessitat de protegir les oliveres centenàries i mil·lenàries i, a partir d'aquí, aconseguir una protecció efectiva d’aquests elements patrimonials.

Una de les actuacions d’aquest projecte és el conte Arrelades, que narra una història de lluita per protegir unes oliveres que porten centenars d'anys arrelades a la terra, amb il·lustracions d’artistes del territori com Ignasi Blanch, Roc Blackbloc, Regine Sahmel, Sònia Pérez i Pere Millan, entre d’altres.

Per tal de produir aquest conte, s’ha engegat una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Verkami, amb aportacions que van dels 10€ als 150€ i que tenen com a recompensa l’enviament del llibre i altres productes relacionats com postals de les il·lustracions del conte i samarretes de Salvem lo Montsià, entre d’altres. Si hi esteu més interessats, hi podeu col·laborar fins al 20 de març de 2019.

Per a més informació: https://www.verkami.com/locale/ca/projects/22704-arrelades.

 

Imatge: Fragment de la il·lustració d’Ignasi Blanch per al conte Arrelades.


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.