L’exposició «Patrimoni oblidat, memòria literària» continua a Sabadell amb la seva itinerància

L’exposició «Patrimoni oblidat, memòria literària» continua a Sabadell amb la seva itinerància 26/02/2019

La seu de la Fundació Bosch i Cardellach de Lleida acollirà el pròxim dilluns, dia 4 de març, a les 19 hores, la inauguració de l’exposició `Patrimoni oblidat, memòria literària’, impulsada per l’Institut Ramon Muntaner (IRMU) i la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana (CCEPC) amb la col·laboració de la Fundació Bosch i Cardellach. El parlament inaugural anirà a càrrec del director de la Fundació, Marc Batlle,  seguirà una breu contextualització de l’activitat  de mans del coordinador de la Secció d’història i arqueologia de la Fundació i coordinador del projecte Immaterial Vallès, Josep Alavedra, i l’acte finalitzarà amb una presentació i breu visita a la mostra per part del President de la CCEPC i comissari coordinador de l’exposició, Josep Santesmases.

Pel que fa a l’exposició, que es podrà visitar fins al dia 28 de març, relaciona elements del patrimoni material tangible que es troben abandonats, en estat ruïnós o desapareguts amb textos literaris que n’han fet referència al llarg dels anys, vinculant territori i literatura. L’objectiu de la mostra, i de totes les activitats que s’hi generen al voltant, és situar la literatura com a matèria de coneixement, de recerca i de divulgació en el dia a dia dels centres d’estudis, en aquest cas parlant del ‘patrimoni oblidat’, alhora que es remarca la importància d’aquesta literatura en la configuració de la cultura, del país o països, estimulant, també, la creació de noves obres literàries.

`Patrimoni oblidat, memòria literària’ està dividida en cinc àmbits temàtics: ‘En lluita i diàleg amb el paisatge’, ‘El pes de la història’, ‘El clam silenciós de les pedres’, ‘La memòria de la vida social’ i ‘Les ruïnes com a símbol de la terra’. En total s’hi recullen 60 elements de patrimoni ‘oblidat’ d’arreu dels Països Catalans com ara de Barcelona, Xàtiva, Andorra, Ciutadella, Saidí, Girona, l’Alguer, l’Alguer, Tarragona, Aiguamúrcia, Vilaplana, Riudecanyes, Benissanet…, i els seus corresponents textos, de 56 autors, siguin clàssics, actuals o d’àmbit més local, com ara Eugeni d’Ors, Artur Bladé i Desumvila, Pere Gimferrer, Maria-Mercè Marçal... Tota la informació és fruit d’aportacions realitzades per membres de centres d’estudis i altres investigadors de la literatura. Les imatges procedeixen d’uns 50 arxius públics i particulars.

Més informació a: http://www.patrimonioblidat.cat/

 

VISITES: Del 4 al 28 de març de 2018

LLOC: Seu de la Fundació Bosch i Cardellach. Carrer Indústria, 18. Sabadell

HORARI: De dilluns a dijous de 10 a 21 hores; divendres de 9 a 15 h; tancat dissabtes i diumenges.

 

Fotografia: L'exposició "Patrimoni oblidat, memòria literària", a Corbera d'Ebre. Institut Ramon Muntaner


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.