Jornada sobre els maquis i la resistència antifranquista a la Vall d’en Bas

Jornada sobre els maquis i la resistència antifranquista a la Vall d’en Bas 26/02/2019

El proper dissabte 16 de març se celebrarà a Can Trona, a la Vall d’en Bas (la Garrotxa), la Jornada sobre els maquis i la resistència antifranquista a la Vall d’en Bas, organitzada pel Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca i altres entitats.

La jornada s’estructura al voltant de tres taules rodones, la primera de les quals, dedicada a la història de la resistència armada antifranquista, comptarà amb les intervencions dels historiadors Raúl González Devís i Josep Sánchez Cervelló, mentre que la segona, amb el títol de “Poder, violència, resistència” tindrà David Alegre i Lluís Colomé com a ponents. Per últim, Ferran Sánchez Agustí i Juan Bernardo Moreno intervindran en la tercera taula rodona, “Els maquis a la ficció: literatura i cinema”.

La jornada es complementarà amb la presentació de la segona edició del llibre Cisquet, un maqui olotí, i amb la projecció del documental Marcha de los 100 días.

El preu de la inscripció a aquesta jornada és de 30€ per als socis del PEHOC i de 35€ per al públic general. Les inscripcions es poden realitzar a través del següent formulari en línia.

Aquesta jornada compta amb una de les subvencions de la XVII Convocatòria d'ajuts per a l'organització de congressos, jornades, itineraris i trobades de l'Institut Ramon Muntaner.

 

Fotografia: Homenatge als maquis a Maçanet de Cabrenys. 1986. Ajuntament de Girona. CC BY NC ND. Font: Europeana.


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.