Es publica el catàleg de l’exposició “Construint el territori: Arquitectura tradicional i paisatge a Catalunya”

Es publica el catàleg de l’exposició “Construint el territori: Arquitectura tradicional i paisatge a Catalunya” 05/02/2019

El passat diumenge 3 de febrer es va presentar el catàleg de l’exposició “Construint el territori: Arquitectura tradicional i paisatge a Catalunya” a la cartoixa d’Escaladei, en el marc de la inauguració de la mostra a la cartoixa d’Escaladei.

L’exposició, comissariada per Fabien Van Geert, doctor en museologia, i Ferran Estrada, doctor en antropologia social, ambdós adscrits a la Universitat de Barcelona, vol posar en valor l’arquitectura tradicional catalana en tota la seva diversitat territorial i tipològica. Aborda el tema des d’una perspectiva eminentment etnològica, per a mostrar la relació home-medi-arquitectura des d’una aproximació a diferents paisatges i entorns històrics, culturals i productius rurals de Catalunya. L’objectiu principal de l’exposició és, segons els organitzadors, “aportar elements de reflexió sobre com el medi, les formes de vida, la tecnologia, les relacions socials i les maneres d’entendre el món, es combinen per donar forma i fixar l’ús dels elements arquitectònics dels nostres paisatges humanitzats” i també “vol plantejar elements de reflexió sobre l’estat actual d’aquest tipus de construccions i les seves opcions de futur en funció de l’actualització dels seus usos”.

El catàleg recull i amplia els continguts mostrats en l’exposició, amb textos dels mateixos comissaris i també de Mònica Alcidor i de Roger Costa. Els eixos temàtics al voltant dels quals s’estructura el catàleg són les reflexions sobre l’arquitectura tradicional i el paisatge; les contribucions de l’arquitectura tradicional a la construcció del paisatge; les decisions constructives en les intervencions sobre l’arquitectura tradicional, i el valor i la protecció de l’arquitectura tradicional a Catalunya. A més de la versió original en català, el catàleg també recull aquests continguts en la versió en castellà i en anglès.

Properament, aquest catàleg es podrà adquirir a la llibreria de la Generalitat de Catalunya.

 


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.