Els Cens de Fotografia de Catalunya arriba a les comarques de Lleida, Tarragona i les Terres de l’Ebre

Els Cens de Fotografia de Catalunya arriba a les comarques de Lleida, Tarragona i les Terres de l’Ebre 04/02/2019

Des del 2015, la Subdirecció General d’Arxius i Museus del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya elabora el Cens de Fotografia, que recull les dades del patrimoni fotogràfic generat al territori català fins l’any 1980 i que inclou el patrimoni custodiat per institucions públiques i entitats privades i el patrimoni custodiat per persones que conservin fons personals o fons derivats de la seva activitat professional.

El Cens de Fotografia té com a objectius la protecció, la conservació, el coneixement i l’estudi del patrimoni fotogràfic català, a partir de la recollida de dades dels fons fotogràfics que es conserven al territori. Aquesta recollida es realitza a través de diferents campanyes d’identificació i actualització de dades. Aquest mes de febrer, la campanya del Cens de Fotografia arriba a les comarques de Lleida, Tarragona i les Terres de l’Ebre.

Sabent del paper important que tenen els centres d’estudis en la conservació patrimonial, des de la Subdirecció General d’Arxius i Museus es demanarà en breu la col·laboració a aquestes entitats perquè posin a disposició d’aquest projecte, a través dels arxius comarcals corresponents, per tal de documentar el major nombre de fons fotogràfics, públics o privats, de què tinguin notícia.

Des de l’Institut Ramon Muntaner animem els centres d’estudis de les comarques de Lleida, Tarragona i les Terres de l’Ebre a què col·laborin en el Cens de Fotografia, amb l’objectiu que aquest cens sigui una eina exhaustiva de documentació del patrimoni fotogràfic de Catalunya.

Trobareu més informació del Cens al document adjunt a aquesta notícia.

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.