La itinerància pel País Valencià de l’exposició “Patrimoni oblidat, memòria literària” acaba aquest gener a Picanya

La itinerància pel País Valencià de l’exposició “Patrimoni oblidat, memòria literària” acaba aquest gener a Picanya 09/01/2019

L’exposició Patrimoni oblidat, memòria literària’, impulsada per l’Institut Ramon Muntaner (IRMU) i la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana (CCEPC), continua enguany la seva itinerància arreu dels territoris de parla catalana. Aquesta setmana aterrarà a la població valenciana de Picanya, on arribarà gràcies a la col·laboració de l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Horta Sud, de la Federació d’Instituts d’Estudis Comarcals del País Valencià i de l’Ajuntament de Picanya. La inauguració serà aquest dijous a les 19 hores a la Sala Municipal d’Exposicions de Picanya. La mostra s’hi podrà visitar fins al pròxim dia 20 de gener.

Pel que fa a l’exposició, relaciona elements del patrimoni material tangible que es troben abandonats, en estat ruïnós o desapareguts amb textos literaris que n’han fet referència al llarg dels anys, vinculant territori i literatura. L’objectiu de la mostra, i de totes les activitats que s’hi generen al voltant, és situar la literatura com a matèria de coneixement, de recerca i de divulgació en el dia a dia dels centres d’estudis, en aquest cas parlant del ‘patrimoni oblidat’, alhora que es remarca  la importància d’aquesta literatura en la configuració de la cultura, del país o països, estimulant, també, la creació de noves obres literàries.

Patrimoni oblidat, memòria literària’ està dividida en cinc àmbits temàtics: ‘En lluita i diàleg amb el paisatge’, ‘El pes de la història’, ‘El clam silenciós de les pedres’, ‘La memòria de la vida social’ i ‘Les ruïnes com a símbol de la terra’. En total s’hi recullen 60 elements de patrimoni ‘oblidat’ d’arreu dels Països Catalans com ara de Barcelona, Xàtiva, Andorra, Ciutadella, Saidí, Girona, l’Alguer, l’Alguer, Tarragona, Aiguamúrcia, Vilaplana, Riudecanyes, Benissanet…, i els seus corresponents textos, de 56 autors, siguin clàssics, actuals o d’àmbit més local, com ara Eugeni d’Ors, Artur Bladé i Desumvila, Pere Gimferrer, Maria-Mercè Marçal... Tota la informació és fruit d’aportacions realitzades per membres de centres d’estudis i altres investigadors de la literatura. Les imatges procedeixen d’uns 50 arxius públics i particulars.

Més informació a: http://www.patrimonioblidat.cat/

EXPOSICIÓ: ‘“Patrimoni oblidat, memòria literària”

INAUGURACIÓ: El 10 de gener de 2019 a les 19 hores

VISITES: Del 10  fins al 20 de gener de 2019

LLOC:  Sala Municipal d’Exposicions de Picanya

HORARI: De dilluns a dissabte de 18 a 20 h i diumenges i festius d’11 a 14 h

 

Fotografia: Exposició "Patrimoni oblidat, memòria literària" a l'església del Poble Vell de Corbera d'Ebre. Associació del Poble Vell de Corbera d'Ebre


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.