Publicació del desè número d’IBIX, la revista que recull les aportacions al X Col·loqui Internacional d’Estudis Transpirinencs

Publicació del desè número d’IBIX, la revista que recull les aportacions al X Col·loqui Internacional d’Estudis Transpirinencs 28/11/2018

L’Institut Ramon Muntaner i el Centre d’Estudis Comarcals del Ripollès han publicat el desè número de la revista IBIX, que recull les aportacions al  X Col·loqui Internacional d’Estudis Transpirinencs, que es va celebrar durant la tardor de 2017 a Queralbs (el Ripollès).

En aquesta ocasió, el Col·loqui va portar per títol “L’aprofitament dels recursos naturals als Pirineus”, que es manté per a la publicació de la revista, que agrupa una vintena d’articles que expliquen com la riquesa natural dels Pirineus ha condicionat diferents aspectes d’aquest territori, com ara les poblacions, les polítiques públiques, les activitats productives, els intercanvis culturals i la vida quotidiana en general.

Entre els autors que col·laboren en aquest desè número de la revista IBIX, destaquen l’etnobotànic Joan Vallès, els antropòlegs Laura de Castellet i Xabier Kerexeta i els historiadors Lluís Obiols i Núria Camps, entre d’altres.

La incorporació de l’Institut Ramon Muntaner com a entitat coeditora d’IBIX comporta una nova etapa en aquesta publicació, amb l’objectiu que, a  curt o mitjà termini, es pugui incorporar a registres de revistes científiques d’impacte com CARHUS+. Aquesta segona etapa també comporta que, a partir d’ara, IBIX serà una revista diferenciada dels Annals del Centre d’Estudis Comarcals del Ripollès.

Podeu consultar el sumari del desè número de l’IBIX a l’enllaç https://www.irmu.org/irmu/publication/595. A finals de l’any 2019, aquest volum també es podrà consultar a text complet a RACO.

Aquesta publicació ha comptat amb el suport de la Diputació de Girona, la Fundació Bancària “la Caixa” i l’IDAPA.


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.