L’exposició itinerant “Patrimoni oblidat, memòria literària”, a Llocnou de Sant Jeroni (la Safor)

L’exposició itinerant “Patrimoni oblidat, memòria literària”, a Llocnou de Sant Jeroni (la Safor) 27/11/2018

La itinerància pel País Valencià de l’exposició “Patrimoni oblidat, memòria literària” continua amb una nova parada, en aquest cas a Llocnou de Sant Jeroni. El dissabte 1 de desembre, a dos quarts de vuit del vespre, s’inaugurarà la mostra impulsada per l’Institut Ramon Muntaner (IRMU) i la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana (CCEPC) a la Casa de Cultura d’aquesta població de la Safor. En aquesta ocasió, l’exposició està hostatjada per l’Ajuntament de Llocnou de Sant Jeroni, el Col·lectiu Vall de Vernissa i la Federació d’Instituts d’Estudis Comarcals del País Valencià.

La mostra es podrà visitar a la mateixa Casa de Cultura (C/ Major, 30) del 30 de novembre al 9 de gener de 2019. Els horaris d’obertura són de dilluns a divendres de tres a sis de la tarda.

L’objectiu de l’exposició, i de totes les activitats que s’hi generen al voltant, és situar la literatura com a matèria de coneixement, de recerca i de divulgació en el dia a dia dels centres d’estudis, en aquest cas parlant del ‘patrimoni oblidat’, alhora que es remarca la importància d’aquesta literatura en la configuració de la cultura, del país o països, estimulant, també, la creació de noves obres literàries. La mostra està dividida en cinc àmbits temàtics: ‘En lluita i diàleg amb el paisatge’, ‘El pes de la història’, ‘El clam silenciós de les pedres’, ‘La memòria de la vida social’ i ‘Les ruïnes com a símbol de la terra’. En total s’hi recullen 60 elements de patrimoni ‘oblidat’ d’arreu dels Països Catalans com ara de Barcelona, Xàtiva, Andorra, Ciutadella, Girona, l’Alguer, Tarragona, Vilaplana, Riudecanyes, Benissanet…, i els seus corresponents textos. Els textos són de 56 autors, clàssics, actuals o d’àmbit més local, com ara Eugeni d’Ors, Artur Bladé i Desumvila, Pere Gimferrer, Maria-Mercè Marçal... Tota la informació és fruit d’aportacions realitzades per membres de centres d’estudis i altres investigadors de la literatura, recollida al llarg de dos anys de recerca, arreu dels Països Catalans. Les imatges procedeixen d’uns 50 arxius públics i particulars.

Per a més informació: www.patrimonioblidat.cat 


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.