L’IRMU incopora al repositori de revistes RACO la publicació que fa el número 500

L’IRMU incopora al repositori de revistes RACO la publicació que fa el número 500 20/11/2018

El repositori de Revistes Catalanes amb Accés Obert (RACO) ja compta amb 500 revistes en accés obert, és a dir, que es poden consultar íntegrament i de manera gratuïta en aquest portal digital. El darrer número que s’ha incorporat és la publicació científica de l’Associació d’Arxivers-Gestors de Documents de Catalunya, Lligall. Iniciada l’any 1988, Lligall recull els principals debats i aportacions sobre la teoria i la pràctica arxivística del país.

Lligall està classificada dins la categoria D del CARHUS Plus+ i participa a RACO mitjançant la col·laboració amb l’Institut Ramon Muntaner (IRMU). L’IRMU, a més de ser l’encarregat d’incorporar els números i articles de Lligall a la llista de RACO,  fa la funció de contacte tècnic de la revista. Amb aquesta, ja són 70 les revistes que participen a RACO mitjançant la col·laboració de l’IRMU, institut que ha participat en aquest dipòsit digital introduint publicacions des de la seva creació l’any 2006.

RACO és un repositori del Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya i de la Biblioteca de Catalunya on es poden consultar més de 215.000 articles a text complet, el 90% dels quals en accés obert,  de temàtica científica, cultural o erudita catalana. La principal finalitat d’aquest dipòsit  digital és augmentar la visibilitat i consulta de les revistes que inclou, així com difondre la producció científica i acadèmica que es publica. En els seus 12 anys de vida  RACO ha rebut més de 80 milions de consultes, de les quals quasi 10 milions s’han realitzat durant aquest 2018.  L’accés a tots els articles és gratuït, tot i que la seva manipulació està subjecta a les condicions d’ús de cada revista.

D’aquesta manera, mitjançant el conveni signat amb RACO, l'Institut Ramon Muntaner facilita que les publicacions periòdiques editades principalment pels centres d’estudis locals i comarcals dels territoris en parla catalana es puguin consultar en obert per tot el món, donant visibilitat a la recerca local realitzada per a i des del territori, un dels objectius fundacionals de l’IRMU.


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.