La Jornada Patrimoni Humà 2018 de l’Institut d’Estudis Vallencs, dedicada a Francesc Español i Coll

La Jornada Patrimoni Humà 2018 de l’Institut d’Estudis Vallencs, dedicada a Francesc Español i Coll 20/11/2018

Des de l’any 2012, l’Institut d’Estudis Vallencs organitza les jornades Patrimoni Humà, un projecte global de caràcter bianual que té per objectiu recuperar la figura de vallenques i vallencs destacats per les seves aportacions al món de la ciència, la cultura, l’art, l’arquitectura, etc., tot recuperant per a la societat actual els valors que representà i/o representa a l’actualitat la seva obra. Des de llavors, aquestes jornades ja han fet ja un recorregut per l’arquitecte Josep Maria Vives Castellet (Valls 1888-1954), el tracista Fra Josep de la Concepció (Valls 1627 - Nules 1690) i el compositor Robert Gerhard (Valls 1896-1970).

Aquest 2018, l’edició de Patrimoni Humà se centrarà en l’entomòleg Francesc Español. Llicenciat en Farmàcia per la Universitat de Barcelona, l’any 1932 va ser nomenat regent d’Entomologia del Museu de Zoologia de Barcelona, del qual en va ser director des de l’any 1966, a més de ser professor de Zoologia (Invertebrats artròpodes) a la Facultat de Ciències de la UB. La seva tasca científica es va centrar en els coleòpters, descrivint més de 500 taxons de tot el món pertanyents a més de 15 famílies (a més d'un Reduviidae, Hemiptera).

La jornada donarà el seu tret de sortida el divendres 30 de novembre, a les set de la tarda, a la Sala Sant Roc de l’IEV, a Valls, amb la inauguració de l’exposició “D’escarabats i d’altres coses... El Dr. Francesc Español i Coll”, per continuar el dia següent, a la sala d’actes de l’IEV, amb una jornada dedicada a l’entomòleg vallenc. L’activitat consistirà en tres conferències a càrrec de Pilar Vives, Mercè Durfort i Xavier Bellés, al voltant de la trajectòria de Francesc Español, i en la taula rodona “Aportació científica i personal de Francesc Español a les institucions catalanes”, amb les intervencions de Joaquim Gosálbez (Museu de Zoologia de Barcelona), Marina Blas (Universitat de Barcelona) i Mercè Durfort (Institució Catalana d’Història Natural), moderada per Anselm Crusells. La jornada es tancarà amb una visita comentada a l’exposició dedicada a Francesc Español.

Les inscripcions a la Jornada Patrimoni Humà 2018 són gratuïtes i es poden formalitzar al telèfon 977 60 06 60 o a l’adreça electrònica iev@iev.cat.

Aquesta activitat compta amb un ajut de l’Institut Ramon Muntaner.

Podeu consultar-ne el programa complet al document adjunt a aquesta notícia.

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.