VI Jornada Recerca local, patrimoni i història marítima

VI Jornada Recerca local, patrimoni i història marítima 06/11/2018

El proper 1 de desembre se celebrarà al Museu Marítim de Barcelona la VI Jornada Recerca local, patrimoni i història marítima, organitzada pel mateix museu i l’Institut Ramon Muntaner, amb l’objectiu de presentar els últims treballs en recerca del patrimoni i la història marítima als territoris de parla catalana.

La jornada donarà el tret de sortida amb la taula de presentacions dels resultats dels últims premis Ricart i Giralt convocats pel Museu Marítim i l’IRMU, dedicats al patrimoni i la història marítima. Aquests són “La Barcelona global: la integració del port català al mercat mundial, 1848-1914”, de Carles Badenes, i “Etnografia d’un patrimoni marítim”, d’Ana Baldó.

Posteriorment, també es presentaran altres recerques, com ara les dedicades a la pirateria i la inseguretat marítima a la Corona d’Aragó a inicis del segle XV; els corsaris en el Mediterrani occidental entre 1621 i 1641; els mestres d’aixa i mestres calafats a la Barcelona del segle XVII; La gestió de la pesca local a la Catalunya moderna; el vocabulari pescador de la costa penedesenca; visions de la mar en l’obra del doctor Pla Janini, o les cases de la Barceloneta, entre d’altres.

La inscripció a la jornada es pot formalitzar fins al 28 de novembre a través de l’adreça electrònica gonzalezsin@mmb.cat. La inscripció és gratuïta, excepte el dinar, que té un preu de 16,50€.

Podeu consultar-ne el programa definitiu al document adjunt a aquesta notícia.

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.