Un cicle de conferències a la Ribera d’Ebre analitzarà la literatura ebrenca

Un cicle de conferències a la Ribera d’Ebre analitzarà la literatura ebrenca 06/11/2018

El cicle de conferències “Llibres ebrencs: una denominació d'origen literària”, organitzat per l'Arxiu Comarcal de la Ribera d'Ebre (ACRE) i el Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre (CERE),  amb la col·laboració de l’Institut Ramon Muntaner, entre d’altres, sorgeix amb la voluntat de donar a conèixer l'estat de la literatura ebrenca posant molta atenció en el boom literari que s'ha produït al territori al llarg dels darrers anys, a més d’acostar-se als grans escriptors ebrencs clàssics, com Bladé, Moncada i Arbó, a través de noves mirades. D’aquesta manera, s’analitzarà – i es reivindicarà- una nova generació d'escriptors del territori, a més de reflexionar sobre si a les Terres de l'Ebre –enteses d'una forma àmplia– ja podem parlar d'una geografia literària pròpia, com succeeix en d'altres indrets del país.

El cicle constarà de 4 conferències:

- “L’Ebre, àmbit i espai literari”, a càrrec de Josep-Sebastià Cid. El dijous 8 de novembre a dos quarts de vuit del vespre a la sala polivalent de l’ACRE (Móra d’Ebre)

- “La riquesa lingüística dels escriptors ebrencs. D’Arbó a Rojals”. Conferència musicada a càrrec de Carles Maria Castellà i Montse Castellà. El divendres 9 de novembre a dos quarts de vuit del vespre a Ca Don Joan (Vinebre)

- “La Fira del Llibre Ebrenc: un referent de país per a la literatura ebrenca”, a càrrec de Marià Marín. El divendres 16 de novembre a les set de la tarda a la sala polivalent de l’ACRE (Móra d’Ebre).

- “Les noves veus ebrenques de la literatura catalana. De Marta Rojals i Joan Todó als nous creadors”, a càrrec de Laura Fabregat i Emigdi Subirats. El divendres 23 de novembre a dos quarts de vuit del vespre a Ca Don Ventura (Flix)

Per a més informació podeu consultar el tríptic del cicle al document adjunt a aquesta notícia.

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.