La 28a. Trobada Cultural del Matarranya, dedicada al centenari de les excavacions arqueològiques de l’IEC a la comarca

La 28a. Trobada Cultural del Matarranya, dedicada al centenari de les excavacions arqueològiques de l’IEC a la comarca 06/11/2018

Enguany, la Trobada Cultural del Matarranya, que ja arriba a la 28a. edició, coincideix amb les I Jornades d’Arqueologia de Calaceit, per tal de celebrar el centenari de les excavacions arqueològiques de l’Institut d’Estudis Catalans a la comarca.

La trobada, organitzada per l’Associació Cultural del Matarranya, es durà a terme els dies 16, 17 i 18 de novembre a Calaceit. Començarà el divendres 16 amb la conferència inaugural, “Nova llum sobre unes investigacions centenàries”, a càrrec de l’arqueòloga i prehistoriadora Dra. Núria Rafel i Fontanals, per seguir amb una actuació del grup Yababé. La trobada continuarà el dia següent, amb la taula rodona “El patrimoni arqueològic al curs inferior de l’Ebre i el Baix Aragó en el centenari de les excavacions de l’IEC. Recerca, difusió i gestió d’un llegat comú entre Catalunya i Aragó”, amb intervencions d’arqueòlegs de diferents universitats i institucions. La jornada de dissabte acabarà amb una visita guiada als jaciments de Sant Antoni i del Tossal Redó, a càrrec de l’arqueòleg Rafel Jornet, un tast de la cervesa artesana IBERIKA, i un concert de Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries. Diumenge serà l’últim dia de la trobada, amb una taula rodona sobre Pompeu Fabra i la unitat de la llengua, un dinar de germanor i la presentació del llibre Cançons i poemes de l’Àngel Villalba.

Trobareu el programa complet de la trobada al document adjunt a aquesta notícia.

 

Fotografia: Jaciment arqueològic de Sant Antoni, a Calaceit. Autor: GFreihalter. Font: Wikimedia Commons. CC BY-SA 3.0

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.