El Festival de Música en Terres de Cruïlla 2018, dedicat a les músiques de la festa

El Festival de Música en Terres de Cruïlla 2018, dedicat a les músiques de la festa 24/10/2018

El Festival de Música en Terres de Cruïlla de la Sénia, organitzat per l’Agrupació Musical Senienca, el Centre d’Estudis Seniencs i l’Institut Ramon Muntaner, seguirà enguany amb el cicle d'especialització tècnica, pel qual, en cada edició del festival s'estudia la relació de la música amb alguna temàtica diferent. En aquesta ocasió, la temàtica al voltant de la qual giraran totes les activitats previstes seran les músiques de la festa .

Després dels tallers de jota a càrrec d’Arturo Gaya que es van poder seguir el 21 d’octubre, aquest dissabte, dia 27, es durà a terme la Jornada Les músiques de la festa, que tindrà com a ponència marc la conferència “Música i festa en el context mediterrani”, a càrrec d’Anaïs Falcó, del Museu de la Mediterrània. Seguidament, a la roda d’experiències, es duran a terme diverses presentacions dedicades al seguici festiu, música i protocol, les músiques de Santa Tecla i de la Patum, la música a l’ermita de la Pietat d’Ulldecona, les orquestres de ball, i altres qüestions relacionades amb la música i la festa. A la tarda, a la plaça Major de la Sénia, hi haurà les demostracions del projecte “Anem a cantar corrandes”, del Ball de Mantons d’Ulldecona i de la Dansa de la Sénia. La jornada acabarà al vespre, amb un sopar musical amb el grup Corrandes són Corrandes i músics del territori, que té un preu de 32€. El dia següent, al matí, els carrers de la Sénia acolliran el Seguici festiu de les Terres de Cruïlla, en què la música hi tindrà un paper molt important.

El Festival es tancarà el 3 de novembre, amb un concert de l’algueresa Franca Masu i la Banda de Música de l’Agrupació Musical Senienca, que tindrà un preu de 5€.

Tota aquesta informació la trobareu  a www.musiquesenterresdecruilla.wordpress.com 


No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.