Aquest cap de setmana, I Congrés de la Jota als territoris de parla catalana

Aquest cap de setmana, I Congrés de la Jota als territoris de parla catalana 02/10/2018

Entre el 19 i el 21 d’octubre de 2018, Falset serà la capital de la jota, com a seu del I Congrés de la Jota als territoris de parla catalana. El Congrés, organitzat per l’Institut Ramon Muntaner, el Departament de Cultura i l’Ajuntament de Falset, té com a objectiu reflexionar sobre el passat, el present i el futur de la jota, al voltant de quatre àmbits temàtics: els aspectes històrics, els aspectes identitaris i de patrimonialització, ús i funció de la jota i formes de transmissió.

Al llarg del congrés, les comunicacions de caràcter acadèmic/ científic s'alternaran amb activitats i tallers de caire més lúdic. Com a novetat, cada àmbit temàtic es tancarà amb unes “Cantclusions”, en què cantadors de jota com Mateu Matas “Xurí”, Guardet lo Cantador o Sílvia Ampolla, cantaran les conclusions a què arribin els estudiosos participants.

Com a activitats complementàries, destaquen diversos espectacles, a càrrec de la companyia Xuriach i Sònia Gómez, Ramon Balagué, Astrio, Carme Balagué i Pau Puig; una trobada de sonadors, amb Espai de So, Rondalla dels Ports, Escola de Música Tradicional Ebrenca Lo Canalero i Grup Trencadansa; una cercavila i ball de plaça final.

La inscripció al congrés, gratuïta i oberta a qualsevol persona, entitat o col·lectiu interessats, es pot formalitzar a través del Formulari d’inscripció.

Per a més informació:  fonotecamtra.cultura@gencat.cat; secretaria@irmu.org.

Trobareu el programa provisional del congrés al document adjunt a aquesta notícia.

 

Descarrega document
No hi ha comentaris
Nom de l'autor del comentari L'adreça electrònica no es farà pública en cap moment.